onsdag 22 september 2010

Konstifika krumelurer

I helgen var lilla kvittermissen väldigt fundersam när han kom in efter att ha rastat matte. Vi har förstått att man ser lite av varje ute i stora världen. Skällisar som rastar sina människor är en vardaglighet. Minimänniskor i vagn likaså. Rasmus och matte har berättat om svartvita fjäderkotletter, små skuttiga kaniner, sniglar, humlor, rådisar och mycket annat. Men det här tog nog priset i alla fall. De här små krumelurerna var ute och rastade sin husse när matte slängde upp blixtmojängen och tog en bild.  (Hon ber så hemskt mycket om ursäkt för den suddiga bilden, men hon höll på att tappa greppet om kameran!)


Hmm. Stilig svans! Det är nog det enda som är skarpt på bilden...

Har ni sett sådana spännande små krabater! Kan ni gissa vad det är för djur, eller är bilden alldeles för suddig?

Sedan har turen kommit till mattes lillbamsing att få sitt porträtt i olja. Det mesta går att ordna med FotoSketcher, även om ursprungsbilden nog var lite väl ljus. Lite småjobbigt är det förstås att bli blixtrad på, när man ligger och vilar, men man får lära sig att ha överseende.


Findus i solstrimman.

12 kommentarer:

 1. Tjusig kisse, den där Findus! Å´ni andra två är stiliga ni med för den delen!
  Mjauzzz!

  SvaraRadera
 2. Jag tror bestämt det är känguru, det syns tydligt på svansen och bakdelen! Såna har jag sett på tv. Matte fnissar åt mig och säger att hon tror det är illrar. Men visst har jag rätt?
  Vilken tjusig bild på Findus!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 3. Vi tycker det ser ut som mattes kompis' djur. De kallas för iller har vi hört. Mattes kompis gick också ut med hennes iller, vi vet inte om hon fortfarande gör det med den andra som lever.
  Men som du jamar så är bilden suddig, så det är ju svårt att se.

  Tass och mjau från Woddy och Tarzan

  SvaraRadera
 4. vi gissar på iller! Husse och matte har tagit hand om såna en gång.Den ena bet husse i örat! Men de säger att vi är mycket mysigare.Vi tycker att bilden blev fin. Nosbuff

  SvaraRadera
 5. Jag har ingen aning vad det kan vara, för såna svansar har jag aldrig sett. Inte är matte till nån hjälp heller, så jag får väl fuskläsa här ovanför...illrar...jaha, då gissar jag också på det! Fin tavla på Findus!

  SvaraRadera
 6. Findus gör sig bra på bild som vanligt. Jag antar att han får ordentligt betalt för sitt arbete som modell. Vad det är som springer på bilden har jag ingen aning om. Husse gissar som Alice på att det är en känguru. Själv gör jag som Gustav och de andra, gissar på illrar.

  SvaraRadera
 7. Chinook & Cherokee - tass så mycket! Å ni är ena riktigt schtiliga kissekatter också! Kul att ni är tillbaka igen. Kurr och burr.

  Alice - en liten bindgalen känguru var vår första gissning också! :D Men vår matte håller med din matte. Äsch, de håller säkert bara varandra om ryggen på mänskovis. Buff tillbaka.

  Frey - hej, välkommen till oss! Det är en hemskt suddig bild, så matte var sååå impad av att så många kunde se vad det var. (Hon påstår alltså att det är illröda... eh, illrar.) Vi alla, matte och stationskatter, har inte sett illrar i sele förut. Men det är klart att illrar också tycker det är spännande att vara ute och snusa på naturen, när vi tänker efter. Hoppas er mattes kompis fortfarande blir rastad av sin iller. Kurr och burr.

  Dui och Deco - vad duktiga ni är som kunde se det. Matte har aldrig träffat en iller på nära håll. Man kan alltid hoppas att hon inte stöter på en som vill vara ett örhänge. Hoppas att det bara var ett försiktigt nyp, så inte husse gjorde illa sig. Vi håller såklart med er matte och husse, för vi tycker också ni är mysigare! Nosbuff.

  Gustav - Findus tackar för kattplimangen. Visst var det illrar, men det var verkligen inte så lätt att se. Synd att matte inte tog ett bättre kort. Kanske tur att ni inte har illrar hos er. Tänk om de skulle ta över musbarerna för dig! *ryser* Tassen.

  Sippo - matte är snål med modellbetalningen! *sniff* Visst fick jag lite godis, men det fick ju Rasmus och Isak också, och då räknas det ju inte. Visst var det illrar på bilden, fast det knappt gick att se det för att matte var så fumlig. Lite synd att det inte var en känguru. Det hade varit skoj att träffa en sådan. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 8. Så fin du blev, Findus. Vår matte leker med bilder också efter er tips. Den platsar apselut på KattsjonalMUSeet.

  Visst är det illrar på bilden, fast den är lite suddig. De är snabba små rackare, säger matte.
  Här har vi en grannflicka som rastas på sommaren av sin busiga kanin. Hon heter Skruttis och är jätteduktig att skutta omkring i sele med sin unga (9-10 år) matte i andra änden av snöret.
  Vi har sett dem genom fönstret, men matte hinner inte med att ta kort :(

  SvaraRadera
 9. JAg tycker kroppen mest ser ut som en liten griskulting, men svansen stämmer ju inte. Bättre att titta på en bild med Findus, där råder inga oklarheter.

  SvaraRadera
 10. Mjau, igen!

  Bloggsvar:
  Skränfockarna hade kanske ryckt bort morrhåren på mini-beningen och byggde skatbon av dem!
  Kurr å´burr!

  SvaraRadera
 11. Nä några såna där krumelurlingar har jag aldrig sett. Men det är nog en sån där avlång sak som kallas för *tjuvläser* iller. Dom kan viss bitas jättehårt har jag hört

  SvaraRadera
 12. Smulan och Amanda - tackar. Det är kul att leka lite med bilder, tycker vi. Illrarna var attans snabba. Inte för inte heter det "kvick som en vessla". Ehum, vesslan är nog närbesläktad, tror matte. Skoj med kanin i sele! Den tycker nog det är skönt ute på sommaren. Förstår att matte inte hinner med att ta kort, för vi fyrbeningar kan ju vara snabba som sjutton när vi vill. Kurr och burr.

  Kattson - inte olikt en griskulting, faktiskt! :) Håller med om att bilden på Findus var av tydligare slag.

  Chinook och Cherokee - de där skatorna kan vara riktigt fräcka! Knycka morrhår? *stampar med tassen*

  Maya - tur att matte inte gick alltför nära och tog kort då. *förskräckt* Läste ju också om Dui och Decos husse, som fått ett öronbett. Kurr och burr.

  SvaraRadera