måndag 6 september 2010

Var tog maten vägen?

Detta, kära vänner, är vår nya privata matsal. I alla fall om man får tro matte. 


Matsal? Njaäää... Mer fängelselikt, faktiskt.

Här pratas det nämligen om inköp av tre stycken Hol-bord från IKEA.  Matte tycks ha någon mindre lyckad idé om att ställa in varsin matskål med tillhörande katt i Hol och sätta på locket.  Utsläpp sker när maten är slut. Dessvärre sker inte insläpp till grann-Holen om någon annan misse mot förmodan skulle ha mat kvar. Därför tycker åtminstone inte strumpmissarna Findus och Rasmus att det är något av mattes mer tilltalande påhitt.

Nu var det så, att matte kom hem med nya torrfoderpåsar idag. Två bamsestora säckar med Kungliga kaninen. (Mjaaa, vi vet att det inte är rätt översatt men det låter mycket skojigare!) Den ena säcken var lightfoder. Gott visserligen, men om något annat erbjuds så...  Och det gjorde det. Nämligen torrisarna Oral, mot tandstensbildning. De är Mumsiga, med stort M! 

Tre matskålar fylldes, eller fick i alla fall lite bottenskyla, av mumsisarna Oral. Isak, som fortfarande gärna leker med maten, började plocka ur en kula åt gången och spela lite hockey med den innan han åt upp den. Detta gjorde att det tog ganska lång tid för honom att få i sig några kulor. Bottenskylan i strumpmissarnas matskålar hade länsats för länge sedan. Ingen vet riktigt vad som hände, men helt plötsligt var även Isaks matskål alldeles tom.  Mysak såg väldigt förvånad ut när han kom tillbakatassande till sin skål för att hämta en ny kula. Var hade maten tagit vägen, egentligen? Stort mysterium! Hade kulorna bara avdunstat?

Isak: Var det du som smaskade i dig min mat, matte? *förvånad*

11 kommentarer:

 1. Voffsan!
  Våra mattar har liknande drag i sin personlighet. Min husse brukar retas med henne och kalla henne för rättviseminister.
  Det är när husse, lillmatte och jag sitter i var sitt hörn och blänger på varandra med lika stor tilldelning smaskens.
  Näääävoff, bara skoja! Men det SKULLE kunna vara sant. Nästan.
  *vift vift vift*

  SvaraRadera
 2. Trassla - rättviseminister var ett passande ord! Hihi, vi kan nästan se framför oss hur ni sitter och blänger på varandra... Även om det inte var riktigt sant. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 3. Konstigt att maten bara försvann! Verkar jobbigt att behöva "sitta inne" när man ska äta. Kanske mat i olika rum? Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Jag måste jama att det låter inget vidare att sitta inlåst när man äter. *ryser* Så undrar vi här hemma vad som hände med maten. Var det verkligen matte som smaskade i sig torrisarna? En utredning verkar vara på sin plats.

  SvaraRadera
 5. Dui och Deco - jättekonstigt tycker vi med. Huuur kan mat bara försvinna så där? *stora ögon* Matte skojade nog bara om Holborden, men skilda rum kanske inte är någon dum idé. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 6. Sippo - näää, fy för att vara i matfängelse. Men det var nog mest fånerier från mattes sida. Vi ska noga hålla koll på matte när vi får mat, så det inte är hon som går och mumsar i sig goda torrisarna. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 7. MATFÄNGELSE???? Nääää, nu har nog er matte fått konstiga idéer.
  HUR ska nu Mysak kunna leka med kulorna, det är ju halva nöjet för honom (och Smulan, som gör likadant) att se till att torrisarna är riktigt möra och extra goda vid förtäring. Fast nog skulle ha få ha sin mat ifred för strumpmissarna.
  Om nu inte alla kan äta samma mat, är det nog bättre att serveringen sker i olika rum än i de konstiga lådorna.
  Förhoppningsvis är det bara tomt hot ifrån er matte. Mjauis

  SvaraRadera
 8. Jag tror nog att matte är klok nog att ge upp idén ni beskriver ganska fort. Däremot kommer nog mysteriet med Isaks försvunna torrisar att kräva en ordentlig utredning. Sen är jag inte helt säker på att både Rasmus och Findus ska delta i den utredningen. Det kanske blir bäst om Isak och matte gör den?

  SvaraRadera
 9. Här hade vi liknande problem innan, men sen Sixten började rata sitt senior foder så ger nu Matte oss samma mat sp dp gpr det bra. Men lämnar man ngt så säger det slurp av en annan. En utredning borde absolut upptagas.

  SvaraRadera
 10. Exakt samma sak brukar hända i min matskål! Jag tassar ut efter att ha ätit litet, men vet med bestämdhet att där finns en del kvar. Och när jag återvänder är det till en tom skål! Händer ideligen. Mycket intressant att samma fenomen inträffar hos er också. Hittar ni någon förklaring så meddela mig!
  Tassen ner för matfängelser!

  SvaraRadera
 11. Smulan och Amanda - som tur är, har vi inte sett till några fängelser ännu. Det är ju alldeles som ni jamar, att det inte går att jaga torrisar i ett litet utrymme. Verkar trist för alla parter, tycker vi. Kurr och burr.

  Kattson - en utredning vore nog på sin plats. Det råder dock delade meningar om hur den ska gå till. Strumpmissarna var snabba att erbjuda sig att delta, medan Isak och matte var mer tveksamma till det förslaget. *kurr*

  Puma och Sixten - det lät nog bestämt "slurp" här också, när vi tänker efter. En utredning börjar låta som ett allt klokare alternativ! Kanske borde strumpmissarnas andel mumstorrisar ökas lite... Tassen.

  Gustav - hos dig också? Mysteriet tätnar. Är det en kringresande inbrottsliga som ligger bakom? Luftfuktigheten som löser upp torrisarna? Förs torrisarna bort av utomjordingar? Här skulle man behöva tassa ner ett brev till TV-programmet Hjärnkontoret. Kurr och burr.
  Ps. Instämmer helt med din åsikt om matfängelser.

  SvaraRadera