onsdag 15 september 2010

Drakdödaren

Här är det tjo och tjim, ja, riktigt livat faktiskt. Nästan så att vi utlyser en extra kattionaldag. Matte har dödat Snabeldraken! *katternas jubel*


Igår så fick vi besök av en kompis till matte och hennes lille tvåbening. Eftersom matte är en riktig ögontjänare (och behovet var stort) satte hon igång att dammsuga på morgonen. Köket gick bra. Halva hallen också. Sedan började det se riktigt dammigt och kattsandigt ut, fast matte gnodde runt förtvivlat med snabeldraken. En kontroll visade, att drakhalsen hade gått av en bit från kroppen. Matte hade nackat snabeldraken. Tjoho!


Förargligt nog trollade matte fram en rulle silvertejp och plåstrade ihop halsen igen. Fast matte kallade det för slang. Det gick hjälpligt att dammsuga ett tag, men sedan var draken halshuggen igen. Då fick matte nog, yttrade långa haranger av mindre väl valda ord och stängde helt enkelt dörren till de rum som inte hunnit bli snabeldrakade.


Kan ni förstå vår lycka? Den vrålande besten är oskadliggjord! Vi slår nästan knut på svansarna av glädje. Åtminstone tills matte köpt ny slang, alternativt ny snabeldrake. Vilket som verkar mest lönsamt och praktiskt.


En långhårig yeti? En stationskatt som gör vågen för drakens frånfälle? Nix. Findus som fångar pälsvippan (lång exponeringstid).19 kommentarer:

 1. Häftig bild!!!

  Berätta HUR er matte lyckades nacka snabeldraken, vi måste jama det till vår matte, för vi HATAR den också.
  Fast det är bara husse som använder den, matte kan inte, hon sitter i rullstol, så hon sopar... sopborste är skojsigt att jaga *fniss*
  Mjauis

  SvaraRadera
 2. Wow! Så man kan jama att ni är Snabeldrakdödare! "imponerade" Har hört att man kan använda sopborste, det är visst tyst..Hoppas att ni slipper en ny drake. Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Vilken häftig matte ni har! Jag har aldrig känt någon drakdödare förut. Den vi hade förut självdog bara, det var inte särskilt heroiskt. Er matte till och med HALSHÖGG den. Snart ska ni få se att hon får en prins som belöning. Eller om det var en groda, jag kommer inte ihåg så noga.

  SvaraRadera
 4. wow va häftigt! er människa måste va mycket modig som törs halshugga den vilda besten! *imponerad*

  SvaraRadera
 5. Vad duktig er matte är! *klappar tassarna* Kan ni inte jama till henne att hon kommer hit och halshugger vår drake också? Jag antar att ni har stor fest nu ikväll... Vilket kul foto!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 6. Hoppas matte tänker länge, länge på hur hon ska göra innan hon skaffar en ny snabeldrake. Men ni ska vara medvetna om, att en dag finns det en ny, eller lagad, snabedrake där, så passa på att njuta av friden.

  SvaraRadera
 7. Vilken stentuff matte ni har. Jag måste jama att jag är jätteimponerad. Att döda en drake är ingen lite bedrift. Kan förstå att ni katter har fest där hemma nu.

  SvaraRadera
 8. Smulan, Amanda och deras 2-benta - det konstiga är att matte själv inte alls är nöjd! Märkliga människa. Matte tror att hon var slarvig och drog hela åbäket i slangen, och det bidde visst för mycket för snabeldraken. Vi håller med er, sopborstar är mycket skojigare. Dem kan man ju brottas med utan att det dånar i öronen. Kurr och burr.

  Dui och Deco - visst är det lite tufft? Hoppas att matte använder sopborsten länge! Vi tycker inte vi behöver någon ny drake här! Tasskram.

  Gustav - vi är lite imponerade av matte, fast hon mest verkar förargad över bedriften. En groda låter lite skoj, den kunde vi säkert leka med. En prins vet vi inte riktigt vad vi skulle göra med, fast man kan förstås alltid bjuda på Kungliga kaninen.

  Maya - vi tyckte matte var jättemodig. Hon vrålade vilda stridsrop under striden. Eller om det möjligen var efteråt?

  Alice - här har vi myst och haft partaj. Skulle gärna hissat flaggan också, om vi haft någon alltså. Vi ska försöka jama med matte om att halshugga andra drakar. Men du tror inte din matte blir ilsken på henne då? *oroliga* Buff tillbaka.

  Kattson - fyjam, det verkar som draken återuppstår så småningom. Tänk om man sluppit det... Men än är det fridens liljor som råder.

  Sippo - vi tyckte matte uförde ett riktigt stordåd. Sådant måste firas ordentligt! Helst i dagarna tre, fast där skiljer sig mattes åsikt från vår.

  SvaraRadera
 9. Förstår eran glädje över att Snabeldraken är död !!!
  Sån tur har man minsann inte här :(

  SvaraRadera
 10. Åh så härligt! En död drake, dessutom er matte som dödade den. Jag trodde ju att det var ni tre som tillsammans dragit på er riddarutrustning och tagit död på draken.

  Kan ni inte berätta hur man får sin matte att ta död på den där dumma drak-kraken? Har en här som skulle behöva nackas!

  Nosgos!

  SvaraRadera
 11. Alltså vi håller ju med om det däringa med snabeldraken, ojoj vad hemskt det låter, *SUCK*
  Förstår inte vad dom där tvåbeningarna ska ha en snabeldrake till?
  Går väl bra ändå?
  Får fundera, *FNISS*

  Mjau, ja vi får nog fråga matte OM man kanske måste ta ngt cyckelkörkort först?
  Kanske är bäst.
  Ifall det skulle komma ngn kattpolis, *FNISS*
  Tassetass vänner

  Mimmi
  Chicko
  Tarzan
  Sessan

  SvaraRadera
 12. Vår snabeldrake begick självmord senast matte använde den. Han satte eld på sig själv! Så ni kan ju tänka er hur det går till när matte städar... fast en sak är bra och det är att hon inte har köpt någon ny drake, utan bara lånar gammelmattes om hon behöver det. Och det tycks hon inte göra ofta...?

  Grattis till den stora segern! Kanske tycker er matte som ni att det blir tyst och skönt utan drakar i huset och låter bli att skaffa en ny?

  Tass från Imma, abbemissa.

  SvaraRadera
 13. Lillagul - vilken skillnad i ljudnivå det blev! Draken låter verkligen för hemskt. Man kan ju alltid hoppas att er drake segnar ned också.

  Nea - det hade ju varit något att skrytjama om. Riddarrustningar! *drömmer* Tror att matte inte alls är lika glad över drakens frånfälle. Märkligt. Matte tror att hon varit oförsiktig och dragit draken i slangen för mycket, och så bidde det halshuggning till slut. Hoppas på din och mattes drakes snara undergång! Kurr och burr.

  Mimmi, Chiko, Tarzan, Sessan - ni har alldeles rätt, snabeldraken är en totalt onödig pryl, i vårt tycke. Skönt att vara av med den! Tassen!

  Klosterkatterna - fyjam, en eldsprutande drake måste ju vara ännu värre att ha hemma. Tur att den draken dog sedan. Vi hoppas att matte dröjer riktigt länge med att skaffa någon annan, men man vet aldrig med matte. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 14. Lyckos er med en sådan matte!
  Känns som om husse fjäskar för våran drake! :-(
  /M&M

  SvaraRadera
 15. Max och Måns - mjaaa, det var bra gjort av matte, även om vi inte tror att det var riktigt meningen! *spinner* Kurr och burr.

  SvaraRadera
 16. Häftigt och coolt tycker Ligan

  SvaraRadera
 17. Inkan - visst är det lite tufft att ha en matte som nackat draken! *stolta*

  SvaraRadera
 18. Vilken cool matte ni har. Här har matte nyligen köpt en ny snabeldrake så den är nog svårdräpt.

  SvaraRadera
 19. Stackars er som har en ung och stark drake! *ryser* Vi tycker själva att matte var riktigt cool. Bra jobbat, jamar vi. Kurr och burr.

  SvaraRadera