onsdag 18 augusti 2010

Att uppväcka rätt en matte

I natt hände det något spännande. Vi började skutta tvärs över sängen. Ja, tvärs över matte också, för den delen. Man kan inte vara så nogräknad när det inträffar något skoj. Från sängen kan man hoppa upp på byrån. Det gjorde vi, med avstamp från matte som trampolin. Men det räckte inte riktigt till ändå. Nu var vi riktigt upphetsade, alla tre. Mjau-jam-jam-brrrp sa vi, så att matte skulle förstå att vi behövde hjälp. Men hon förstod ingenting, sjusovaren. 


När vi kört kattfnattsracet säng-matte-byrå några gånger till, tände matten äntligen lampan. Då såg hon den. Vår besökare. Vi jamade att han skulle komma ned från taket, men det ville inte nattfjärilen. Mycket oartigt av gästen, måste vi jama. Tyvärr har matte inte en så utvecklad känsla för äventyr som man skulle kunna önska. I stället för att hämta en trappstol och lyft upp oss, så att vi kunde hälsa gästen ordentligt välkommen, så  släckte matte lampan igen och hoppades att gästen skulle hitta ut själv. Det hoppades inte vi. Men bara för att matte var så tråkig och ville sova, så har vi inte berättat mer för henne. Hon vet inte om besökaren ville leka med oss eller inte. Rätt åt matte!


Vi har lekt lite idag också, med racermusen och med pälsvippan. De är också ganska skojiga, faktiskt.
Rasmus: Här ska du få på pälsen!

11 kommentarer:

 1. Vilken bonus att få en kompis att leka med mitt i natten, det brukar ju normalt vara en tämligen händelselös tid. Så typiskt att er matte inte engagerade sig, de är så jamrans svåra att få med på aktiviteter när de har lagt sig, den erfarenheten har jag med. Men så går de miste om mycket kul också!

  SvaraRadera
 2. Lite trist att matte inte är riktigt på hugget när det gäller att leka. MAn får ju fånga tillfället när det dyker upp. Sova kunde ju matte gjort senare?

  SvaraRadera
 3. Gustav - vi önskar vi fick flera sådana besök! Vi är inte så vana vid bonusbesök utifrån, men skoj var det allt. Ibland har vi svårt att förstå människorna. Vem vill inte spana på gäster i taket klockan mitt i natten? Det är ju hur trevligt som helst. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 4. Kattson - carpe diem, heter det ju, även om det här var mitt i natten förstås. Men inte får man låta så skojiga tillfällen till lek passera. *suckar* Vi förstår faktiskt inte vitsen med att matte gick och lade sig igen, för hon klagade ändå på att hon inte fått sova. Då kunde hon ju lika gärna ha hoppat på byrån, hon med. *hihi* Kurr och burr.

  SvaraRadera
 5. Lite ogästvänligt av matte tycker vi. Man är ju väluppfostrad och vill hälsa på nya gäster.Hoppas verkligen att ni fick tag i honom. Nosbuff

  SvaraRadera
 6. Vilken oartig flygis som inte ville leka. Ännu värre med en matte som inte ville hjälpa er att fånga den. Typiskt människor att vara så tjuriga på natten.

  SvaraRadera
 7. Dui och Deco - visst ska man hälsa på gästerna, inte gå och sova. Vi vill ju vara lika fina värdar som ni. Skojigt besök var det i alla fall. Nosbuff.

  Sippo - flygisen var ju lite trist på det viset att han inte ville komma ned till oss. Vi hade tyvärr lite svårt att nå taket. Assistansen från matte var obefintlig, sorgligt nog. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 8. Kattfnattscare... vilket braig ord ni hittade!!! Matte brukar kalla våra för inte-nudda-golvet-spader *fniss*.

  Taskigt av matte att inte hjälpa till. Spelar väl ingen roll att klocka är mitt i natten. Det är ju då NATTfjärilar är vakna, det borde matte vet!
  Vi har inga såna nattgäster tyvärr (vi har myggnät på öppna fönster), fast det verkar skojsigt.
  Kanske ni ändå kan berätta hur det gick...

  SvaraRadera
 9. Smulan, Amanda och deras 2-benta - er mattes ord var inte heller så dumt, minsann! *hihi* Det är så sant som det är jamat, att nattfjärilar kommer mitt i natten. Då måste man ju vara lite gästvänlig. Fåniga matte som bara ville sova. Hon fick ju aldrig veta, om gästen hittade ut igen, eller om vi hittade gästen. Men ingen nattfjäril fanns där på morgonen. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 10. Kanske den finns i nån liten kattmage??? Hihi...

  SvaraRadera
 11. Smulan, Amanda och deras 2-benta - man vet aldrig... *blink, blink*

  SvaraRadera