tisdag 31 augusti 2010

Men vad katten menar de?

Man råkar ut för så mycket märkligt i utomhustillvaron. Kvarglömda saker på marken. För inte slänger väl människorna chipspåsar med flit? *spänner ögonen i matte* Skällisar kan man se på håll. Fast då är matte noga med att gå åt sidan med Rasmus. Många barn finns det också ute.


Rasmus: Mystiskt. Här råder torka och prassellöv...

... medan gräset är grönt och saftigt två svanslängder bort.

Just det här med barn är vi missar inte så vana vid. Men nyligen kom det två små flickor och ville hälsa på Rasmus. Matte övervakade noga, så att de klappade fint. De var riktigt duktiga. Men så hörde Rasmus hur ena flickan frågade: Ska katten bli mamma? Matte upplyste tjejerna om att Rasmus är en tuff kattkille, så det var inte troligt att han skulle få kattungar. Vad katten menade de egentligen? Lillmissen är väl inte rund om magen heller, hälsar han. *fnyser* Bara mjuk och gosig, så det så. Till råga på allt busade matte till en bild, så att Rasmus skulle se ut som om han hade ett dussin småttingar i magen. *fnys igen*

Jag är väl ingen Trinde Rasmus heller!

11 kommentarer:

 1. Fy på er busiga matte, men bilden är skojsig *fniss*.
  Det är svårt för småflickor (och många andra med för den delen) att se skillnad på kattflickor och stiliga kattherrar, bara så där!
  Ha en trevlig kväll!

  SvaraRadera
 2. Det händer mycket ute! Det där med tvåbeningar i den mindre storleken är alltid intressant, pratar de tyst och klappar bra är det helt ok tycker vi men ibland blir de lite mycket. Mjuk och gosig är väl just det man ska vara! Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Småfolk kan vara lite läskiga om de är högljudda tycker vi, men ni hade tur som träffade lugna och fina. Men liiite oförskämt att bli tagen för dräktig hona är det ju! *fniss* ;-)

  SvaraRadera
 4. Smulan och Amanda - vi fyar också åt matte. Så där gör man väl inte mot sin älskade lillmisse? Det där med kattpojkar eller -flickor är nog inte så lätt att se, förstås. Bara det inte var formen på magen de pratade om... *mutter* Ha en braig kväll, ni med! Tassen!

  Dui och Deco - det är så olika med barn, men de lite lugnare kan gå bra. Matte gillar sina mjuka gosbollar precis som de är. *spinner* Kurr och burr.

  Molly och Grabbarna - mjaaa, småfolk är inte så skojiga om de skriker. Fast de här hade mjuka fina röster och händer. Dräktig hona var väl lite att ta i av dem, tycker jag. :) Kurr och burr.

  SvaraRadera
 5. Igår var du potatis och nu detta? Dessutom fixar din matte till en tjock mage på dig! Näjam, nu får du allt sätta ner tassen ordentligt! Hoppas du har rejäla klor...

  SvaraRadera
 6. Gustav - man kan ju undra vad som är fånigast, småflickornas fråga eller mattes bild? Eller förresten, bilden är värre, för matte borde veta bättre. Ska klura ut någon finurlig hämnd. *hihi*

  SvaraRadera
 7. En katt är alltid precis lagom för sin päls! Här har matte börjat ställa fram lightfoder med en antydan om att jag börjar bli rund. *fnysjam* Borde väl hon förstå att det bara är vinterpälsen som är på väg. Tur att den maten faktiskt är riktigt god, men tala inte om att jag tycker det för matte...
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 8. Syns ju tydligt att det bara är magmuskler! Jobba på bara.

  SvaraRadera
 9. Precis som oss har du ett fantasktiskt 6-pack på kaggen! [Spänner musklerna]

  SvaraRadera
 10. Stackars Rasmus, bli tagen för en blivande kattmamma. *skrattar så morrhåren skakar* Hoppas att du inte blir tvungen att äta lajfoder, för det smakar inget vidare tycker jag.

  SvaraRadera
 11. Alice - klokt jamat! Lagom är just vad vi katter är. Till vintern måste man dessutom fluffa upp pälsen lite, så det är nog bara det din matte ser. Bra att du tycker lightfodret smakar gott. Vi får två sorters torrisar, men vi tyckte också att matte viskade något om lightmat... Smarrigt är det i alla fall. Nosbuff.

  Kattson - visst är det så! Muskler var namnet, inte kattungar. Ska fortsätta min träning så gör jag ett svanskast på nästa som säger något så dumt.

  Max och Måns - tack grabbar, det är precis vad det är! *poserar med spända magmuskler* Matte kan du inte ta en bild nu?

  Sippo - få kattungar! *mutter* Förresten tror jag att flickorna frågade "Ska katten bli kammad". De ville nog bara borsta min fina päls. Så måste det vara. *lättad* Stackare, trist om maten inte smakar mums!

  SvaraRadera