onsdag 25 augusti 2010

Ekonomisk kisse

Vet ni vad vi upptäckte idag? När matte får lön, sätter hon sig framför datorn. Hon skickar iväg en massa pengar till något som heter räkningar. Vi satt och räknade på klorna, och de där pengarna skulle räcka till femtielva Dentabitsaskar, minst.


Ett sådant slöseri kan ju inte uppmuntras, så precis när matte skulle göra sista knapptryckningen hoppade Findus upp på tangentbordet. Med en kattsmidig manöver trycker han ner escape-knappen för att behålla alla de där slantarna. Tyvärr insåg inte matte det förnuftiga i saken. Snabbt lyfte hon bort Findus från datorn och börjar slita sig i håret. Det kom visst upp en konstig bild i datorn och matte hann bli rejält nervös. Hon såg framför sig, hur pengarna studsade runt som flipperkulor bland alla möjliga mottagarkonton.


Men efter en stunds väntan så syntes den vanliga bilden igen. Matte skickade iväg pengarna dit hon brukar. Det blev visst inget extra tillskott i Dentis-kassan, fast Findus jobbade så hårt. *sniff*


Bilden kommer från Skrattnet.se

11 kommentarer:

 1. Ni har då otur! Trots idogt arbete missar ni både smarriga pizzor och mer pengar till godis! Men det finns visst något som heter att det ska gillas tredje gången, så nästa gång ska ni få se på riktiga jamarturen. Ni kanske lyckas beställa hem fiskbilen eller så?

  SvaraRadera
 2. Vi brukar helt sonika lägga våra smäckra kroppar över den där trycksaken!
  Då kan husse inte göra något alls, och han brukar undra vad han ska göra med alla bokstäver som fyller skärmen.
  Men då brukar han skyga tillbaka till trycksaken när vi sover. Lite fuskigt tycker vi!

  SvaraRadera
 3. Men då har väl matte gjort fel?? Alltid Dentabits och goda saker till katterna först! Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Konstigt att matte inte uppskattade hjälpen. Vem som helst förstår ju att en katt har betydligt bättre nos för affärer och ekonomi, än en människa.

  SvaraRadera
 5. NU fattar vi varför våra människor inte använder datorn till att betala räkningarna, dom vill inte ha vår hjälp. Fast matte GÖR nya räkningar ibland med datorns hjälp *fniss*.

  Men Dentisar och annat godis köper dom i affären.

  Mjauis

  SvaraRadera
 6. *sitter och asgarvar*
  Flåt hihi
  Ni MÅSTE få Matte att köpa extra Dentabits åt er.

  SvaraRadera
 7. Gustav - otur och en oförstående matte kan ödelägga de mest finurliga planer. Tänk om det lyckas tredje gången! *håller tassarna* Undrar om vi har en likadan värdetransport här i krokarna? Det skulle sitta fint med besök av fiskbilen. Tassen.

  Max och Måns - det är säkert en jättemysig liggplats! Mitt framför nosen på ens människa, så att man tillfälle till en massa gos. Fast lite fusk att smyga dit när ni sover, tycker vi. Kurr och burr.

  Dui och Deco - precis, det var ju därför vi blev lite oroliga. Man ska BÖRJA med kattkontot, ju. Fast matte sa, att pengarna räcker gott och väl till det också. :) *buff*

  Sippo - injamar helt. Har du någonsin sett en människa med nos för någonting? *fniss* Kurr och burr.

  Smulan och Amanda - knasiga människor som inte vill ha vår hjälp. Wow, kan man GÖRA räkningar med datorn? *smider planer* Tacksamtass!

  Inkan och Ligan - gör inget, skratta på. :) Här ska beställas extraransoner av Dentabits. Basta! Nästa gång kanske vi kan göra ett tasstryck på en sida som har hemleverans... *kurr*

  SvaraRadera
 8. Jag tror tvåbeningar blir så där för att de inte vill erkänna vår överlägsenhet. De vill så gärna kunna sköta saker och ting utan att be om hjälp, men när vi ser hur tokigt det håller på att bli griper vi ju in och då känner tvåbeningarna sin underlägsenhet. Inget att göra åt alltså.

  SvaraRadera
 9. Såna där saker håller min människa på med oxå när den där lönen har kommit, sen gnäller hon alltid på att hon inte har några pengar kvar. Klart att hon inte har det när hon skickar iväg allt till dom där räkningarna. Onödigt tycker jag. Det vore mycket bättre att använda dom till något godare som grädde till exempel

  SvaraRadera
 10. Åh så tjusigt det blivit här då! Bra tassat. Min matte skickar också bort en massa pengar varje månad. Slöseri är bra ord! Så många Denitsar man kunde köpa för de pengarna. Förstår inte hur de där tvåbeningarna tänker. *skakar på morrisarna*

  SvaraRadera
 11. Kattson - visst är det konstigt att de ska sköta saker på egen tass, när det bara blir så tokigt. Underlägsna är vad de är!

  Maya - det är väl dumt att skicka iväg så mycket pengar. Grädde, kattmynta och Dentisar vore mycket bättre valuta för pengarna. Och tonfisk...

  Nea - tackar! Det låter som om varenda tvåbening är slösare av stora mått. Skicka iväg pengar sådär. *fnys* Det är väl smartare att använda dem till roliga saker.

  SvaraRadera