torsdag 19 augusti 2010

En röst i natten

- *knappa, knappa, tryck*
- Hallå, du har kommit till pizzerian.
- Mjaau, jam, jam, kurr. (Hallåjam, vi vill beställa en mumsig pizza med tonfisk, räkor och ansjovis).
- Hallååå?
- Mao, mjau, brrrp? (Kan man få den hemkörd?)
- Är det någon där?
- Mrrrp, jam, mjau, jaaaaam! (Det är bråttom, matte kanske vaknar snart!)
- Måste vara någon som busringer. *klick*


Dumma människor som inte förstår jamiska. Vi måste ju passa på när matte sover om vi ska få en rejäl pizza. Visst brukar vi få smakbitar, men de är ju så små. *sniff* Så i natt lånade vi mattes mobiltelefon, för att beställa på egen tass. Fast det gick ju inte så bra den här gången.


Matte hittade inte mobilen på morgonen, så hon fick ringa från vanliga telefonen för att höra varifrån signalerna kom. Det var rätt skojigt att se hur hon snubblade omkring och letade. *fniss*


Nämen titta! Vaaad gör mobilen där? *förvånade*
Isak: Ytterst mystiskt. *oskyldigt*

Något säger oss, att vi glömde något väsentligt när vi försökte beställa. Får försöka på nytt inatt. Då kanske vi ska låna VISA-kortet också.

19 kommentarer:

 1. Vad smart!
  Pizza har vi aldrig provat.
  Och att använda mattes mobil, och få kattmaten hemkörd. Fantastiskt!
  Bra jobbat grabbar!

  /M&M

  SvaraRadera
 2. Max och Måns - mjoo, visst måste man få prova jama i mobilen! Fast matte blev väldans förvånad när mobilen inte låg där den brukar. *hihi* Pizza är smaskens, be att få smaka lite av husse om han äter det. Ska se om vi lyckas få hem en stor med extra allt. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 3. Oj, sådana tekniska snillen ni måste vara! Vi som inte ens klarar startknappen på datorn än... Rufus var så bra på det, men han har ju tassat över Regnbågsbron nu... *suckar djupt*

  Tass från Imma, abbemissa.

  SvaraRadera
 4. Jag förstår mig inte på matte? Hon skrattade alldeles våldsamt när hon läste redogörelsen för nattens händelser. Jag tycker bara det var jättesynd om katterna att tokfransen i andra änden inte fattade något. Tänk att komma så långt och falla på målsnöret. Verkligen inget att skratta åt.

  SvaraRadera
 5. Så smarta ni är! Synd att h*n inte förstår vad ni sa! För inte var det nån busringning *fräs*

  Visst är det en stor brist i språkundervisningen att inte ALLA pratar och förstår jamiska??? Det borde vara obliKATToriskt i skolan!

  Mjauis

  PS
  Pizza, speciellt mattes hemgjorda är smaskens! DS

  SvaraRadera
 6. Imma - matte funderade nog vad mobilen gjorde i kattbädden. Hon skulle bara veta. *fniss* Tass.

  Gustav - visst är det hemskt när livets trevligheter begränsas av tvåbeningarnas ytterst begränsade språkförmåga! Vi som blev så glada när vi fick tag på mobilen. Mattar kan skratta åt de mest underliga saker har vi också märkt av. Kurr och burr.

  Smulan & Amanda - vi tyckte själva att vi var riktigt fiffiga. Och så kommer man till en sådan där tjockskallig typ. Ingen serviceanda alls. *suck* Tänk vad bra om alla kunnat jamiska! *buff*

  SvaraRadera
 7. Förjamat tråkigt att människan inte fattade jamiska. Ni var ju så nära att ro hem en rejäl vinst. *suckar* Ni får testa att skicka ett textmeddelande, då förstår de kanske bättre.

  SvaraRadera
 8. Sippo - det är det värsta: att vara så nära pizzan att man nästan känner doften av den, och så fattar människan inte ett enda jam. *suckar* Textmeddelande var inte dumt. Vi måste nog öva lite bara. *kisar och siktar med pekklon på tangenten* Kurr och burr.

  SvaraRadera
 9. Matte skrattar så tårarna rinner här :D.

  Ja tycker trist att ni inte lyckades få de där pizzagubbarna med på noterna.

  Hon tror inte de e någon fara för mig med hennes måbiltälefån den har sådana där tatchknappar och de e svårt för mina tassar.

  SvaraRadera
 10. Pizza har vi inte fått testa, verkar som vi har missat något gott! Vad ni är smarta som kan ringa också, typiskt att de i andra änden inte begriper något. Nosbuff

  SvaraRadera
 11. Nea - vi ser ett mönster här. Människorna skrattar åt det hela! Helt obegripligt. Våra snälla kattkompisar tycker däremot att hela historien är sorglig. Baskade tvåbeningar som inte förstår när en sugen katt försöker beställa gottigheter. Synd att du inte kan prova. De där tatchknapparna verkar luriga. Nosbuff.

  Dui och Deco - det är riktigt gott med pizza, särskilt osten och skinkan, som matte brukar ha på sin. *slickar nosarna* Vi håller med: det är väl typiskt, att när man lyckats få tag på telefonen så svarar någon som inte jamar ett enda dugg! Tasskram.

  SvaraRadera
 12. Hihi, tack för tipset. Ni är alltid så påhittiga. Ska försöka beställa något mumsigt här med. Pizza kanske inte är vår grej men mataffärer har ju hemkörning och .."spinner vidare"....

  SvaraRadera
 13. Sol-Måne - vi är bara glada om vi kan tipsa våra medkatter. Mataffärer? Hmm, de har ju tonfisk, grädde, räkor och annat godis. *smider planer* Tassen!

  SvaraRadera
 14. Övning ger färdighet. Ikväll kommer ni nog få beställa en jättesmarrig pizza. Fast ring en annan pizzeria!

  SvaraRadera
 15. Kattson - kanske skulle man göra ett nytt försök ikväll. Du har nog rätt i, att vi borde försöka med en annan pizzeria. Bara inte matte gömmer mobilen? Måste undersökas. Pizza är ju så gott! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 16. Matte skrattar och tycker att ni är jätteroliga! Vi tycker ju att det är liite synd om er som inte lyckades göra er förstådda. Konstigt att de där tvåbenta varelserna har så svårt att förstå ibland! Ni kanske får tillfälle att göra ett nytt försök senare! ;-)

  Tass & Kram

  SvaraRadera
 17. Molly och Grabbarna - människor och kissar har lite olika sinne för humor, har vi förstått. Bra att matte har skoj, men vi tycker också att det är synd att det uppstod språkproblem. Vi ska noga spana in var matte lägger mobilen ikväll, om nu ett tillfälle skulle uppkomma... Kurr och burr.

  SvaraRadera
 18. Inkan - vi bugar och tackar! ;) Kurr och burr.

  SvaraRadera