onsdag 4 augusti 2010

Pysmonstret

Alldeles som vi har konstaterat, så är det väldans skoj att ha besök. Sedan innebär det en massa fördelar också. Ta det här med tider, till exempel. Gammelhusse är den som är mest morgonpigg av hela gänget. Det innebär en tidig första frukost. Tack, gammelhusse!


Därefter var det mattes tur att gnugga sömnen ur ögonen. Mera torrisar. Här började matte, som har en otäckt misstänksam natur, ana oråd när det blir torrisar kvar i matskålarna. Hon lyfter bort skålarna, för hon ser att Rasmus är på väg att ta tabberas överallt.


Sist ut på plan idag var gammelmatte. Vid det laget kände vi möjligen för att inta väl utvalda smakbitar, som en liten bit rökt skinka. *burp*


Sedan måste vi påjama, att ett nytt åbäke kröp fram ur köksskåpens dunkel, likt KATTla ur Kattlagrottan. Detta skedde vid samma tidpunkt som besöket ankom till Casa Stationskatterna. Åbäket låter något förskräckligt. Ett riktigt pysmonster är vad det är! Självklart måste droppeti-droppet, gurglandet och pyset inspekteras på nära håll av en plikttrogen katt.


Rasmus: Väs lagom åt mig, ditt pysmonster!
Hmm. Där droppar det bestämt någon svart sörja.
OK, matte. Hur länge ska den stanna? Det är monstret eller jag!

12 kommentarer:

 1. Tänk så bra det är att nya rutiner kommer till. Det är svårt för våra ordinarie mattar och hussar oatt inse att det ibland behövs förnyelse. Tänk bara - rökt skinka till frukost! Mmmmm. Sen är et ju väldigt bra att ni kollar upp det ädr monstret! Vad är det för nåt?

  SvaraRadera
 2. Husse har ett något sånt däringa också. Men den pyser inte utan gurglar och drivs av en liten eld. Han häller något i en liten glasburk och tuttar på med en tändsticka. Sen gurglar det och vattnet som finns i en rund glasbehållare på mojängen åker upp i en annan glasbehållare där det ligger kaffefrön. Och så plötsligt blir det svart sörja som rinner ner i den nedre glasbehållaren. Då får husse nöjda skrynklor i ansiktet.
  Lyckans katter ni verkar kunna få tre frukostar ett tag framöver.
  Har ni tittat på våra fiskar som finns på foton på vår sida......

  SvaraRadera
 3. Ett litet råd: Låt pysmonstret stanna tills vidare! Jag har lärt mig att vissa tvåbeningar blir alldeles jättekonstiga om de inte tillgång till en sådan. Ja, de kan rent av bli FARLIGA. Jättearga och så. Om ni vill fortsätta få extra godis rekommenderas alltså att du Rasmus ger monstret litet respit!

  SvaraRadera
 4. Jag måste jama som Gustav, bäst att låta pysmonstret vara ifred, den gör mer nytta än skada för tvåbeningarnas humör. Och är dem på bra humör så innebär det mer godis för er....
  Vad gott det låter med 3 frukostar! Vi har alltid minst 2 skålar med torrisar framme så vi kan äta när vi vill, men det blir ju inte samma sak som att få serverad frukost.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 5. Det där var en konstig sak må jag jama. Pyser minsann och droppar. Den ser väldigt farlig ut med sitt röda öga. Tänk om den plötsligt går till attack. Kanske är det en sån där vulkan som får ett utbrott med askmoln och lava.

  Tror de e bäst att ni sätter upp ett rullande vaktschema tills monstret har förpassats tillbaka till sin mörka grotta!

  Tass

  SvaraRadera
 6. Ni verkar ha tur som fått snälla och förstående besökare. Det är ju inte alla som förstår att vi katter behöver flera mål mat om dagen, plus lite godsaker mellan varven. Det där pysmonstret ska ni vara rädda om. För om inte människorna får dricka det där svarta, då blir de heltossiga. Så måste ni akta tassarna när det pyser, för det är jättevarmt och kan göra jätteont. *orolig*

  SvaraRadera
 7. Härligt med flera frukostar på morgon, vi har också tillgång till torrisar dygnet runt, precis som Alice sa.
  Men vi lägger inte på hullet för det.
  Husses smörmåsar är gottiga och han delar med sig, matte däremot äter oftast ost OCH marmelad på sin frukostmacka... urk... Fast ost utan den där söta gojset är gott.

  Mjauis!

  SvaraRadera
 8. Vad trevligt att ni också får två frukostar, det är det bästa med att ha en gammelhuuse och gammelmatte. Vi får extra frukost nästan varje dag för Matte går upp tidigt medan gamlingarna går upp senare och ger oss då lite extra. En sån där maskin med onda röda ögat har vi med, men som vissa redan saht är det bäst att den får vara kvar för den ser till att de tvåbenta håller sitt humör uppe, de kan bli rejält tjuriga om de ej får i sig sitt svarta slask.

  SvaraRadera
 9. Hej kompisar! Här kommer en länk till vår leksak som ni tyckte såg rolig ut.

  Tass & Kram

  http://www.swecat.com/kattleksak-catch-the-mouse-rundel

  SvaraRadera
 10. men fy vilket läskigt pysmonster ni har! Tufft gjort att sitta så där nära!

  SvaraRadera
 11. Kattson - rökt skinka är ingen dålig frukost alls. *spinner* Vi har spanat noga på monstret. Det verkar producera något beroendeframkallande. Lite som en kattmyntadryck.

  Pricken, Svart, Moses, Pi - tänk att det finns fler som har gurgelapparater. Nåjam, så länge våra människor är nöjda. Trippelfrukostar borde serveras oftare, tycker vi! Vi har hunnit kika lite på era fiskar. De ser väldigt spännande ut.

  Gustav - tack för rådet, som vi har bestämt oss för att följa. Extra godis kan vara värt lite uppoffringar. Ett tag.

  Alice - åh, här är något vi har missat. Ingen svart sörja = sura människor. Det är nog för att matte inte bryr sig om sörjan som vi missat den kopplingen. Tänk att alltid ha torrisar framme... *drömmer*

  Nea - det ser verkligen ut som onda ögat! Men här ska ingen få hota matte eller gästerna. *slår tassen i bordet* Vi ska bevaka den noga, men erbjuda tillfälligt uppehållstillstånd att vistas på köksbänken.

  SvaraRadera
 12. Sippo - akta tassarna vid monsterpysningar... *noterar uppmärksamt* Ska tänka på det! De är toppenbra, våra besökare. Men så har de väluppfostrats av sina egna kissar också.

  Smulan & Amanda - vi får nog ta ett jam med matte om att ha torrisar framme. *suckar* Ost kan vara riktigt smaskigt. Det andra grejen har vi inte provat, men vi litar på ert omdöme.

  Puma och Sixten - har ni också en ondögd pysmaskin? Här njuter vi riktigt av att få mat flera gånger. Tänk att alltid ha det så! Lyckokissar!

  Molly & Grabbarna - tack, vi ska absolut kolla på länken. Den där rådisen såg kulig ut att jaga!

  Maya - den väste som den ilsknaste kattagonist, så det var lite läbbigt, faktiskt. Konstigt nog känner flera kattkompisar igen pysmonstret. Vilka mystiska prylar våra människor samlar på sig!

  SvaraRadera