lördag 21 augusti 2010

Plockgodis - om katten själv får välja

Ibland känns det bra orättvist, att vi katter måste stå ut med att saker och ting stängs inne och göms från oss. Ta det här med godis, till exempel. Om katten själv fått välja, tror ni inte att vi hade föredragit plockgodis? Det kunde med fördel serveras i en gnistrande kristallskål och alltid stå framdukat så att var och en kunde nappa åt sig en bit i förbifarten mellan vattenskålen och klösbrädan. 


Men icke. En av våra godisfavoriter är mjölklinser med kattmynta. Den köper matte i en liten ask, och inuti ligger linserna i en liten skojig prasslig plastpåse. Men tro inte att det är någon självservering som gäller.
Mumsiga linser med kattmynta!
Långt därifrån, faktiskt. Matte gömmer undan myntalinserna i en liten plåtburk, som är väldans svår att öppna. Tro oss. Vi har försökt! Det vittnar klösmärken med avskavd färg om.
Fasligt inbrottssäker burk.
Att godiset har fått en så olycksalig placering har att göra med denna misses bulimiska äventyr, påstår matte.
Nämen, aldrig skulle väl jag...? *korsar klorna*
En natt för ett par år sedan vaknade matte av hulkljud. Hon tände lampan, konstaterade att det var Isak som kräktes och tog rätt på det hela. När matte precis höll på att somna, började svarte Mysak kräkas på nytt. Detta upprepades ett antal gånger, och nu var det en riktigt orolig matte som knappt tordes sova resten av natten. Stackars Isak kunde ju vara dålig och behöva tillsyn.

På morgonen fick allt sin förklaring (påstod matte). På golvet i köket hittade hon en uppriven mjölklinsask och en sönderklöst plastpåse. Båda tomma, naturligtvis. Hon hade nog sina aningar om vem som med god aptit satt i sig en nästan full ask mjölklinser. Det är väl inte helt otänkbart att en viss röd herre blev misstänkt som medbrottsling, men inget kunde bevisas, då rödtotten hade något mer av en plåtmage. Själva har vi inte så mycket att jama om händelsen. Alla eventuella frågor besvaras endast med kurridiskt ombud närvarande.

10 kommentarer:

 1. Vi håller med fullständigt!
  Att det inte råder fri tillgång på godis är inte bra. Måns har också förätigt sig på godis en gång. Men det var mest husses fel!
  Tänk fall vi kunde tassa till affären och säga "2 sådana, 3 sådana och en sån!"
  Det skulle vara underbart!
  /M&M

  SvaraRadera
 2. Ojoj, en hel ask mjölklinser... du, Isak, även om de där linserna är kattans goda (älskar dem själv!) så är det inte bra för magen att äta många på en gång. I alla fall brukar jag bli knepig i magen av dem... men du kanske har en stålmage?

  Vi får olika sorters godis vid olika tillfällen. Ibland är det mjölklinser, ibland Dentabits eller Temptations, ibland torkade småfiskar eller ostkuddar (matte säger att de heter Cat Pillows). Fast det är ransonering på godiset, för matte tror att om vi får för många godisar äter vi inte vår vanliga mat... huuuuuur kan hon tro något sådant?!?

  Tass från Imma, abbemissa.

  SvaraRadera
 3. Det är ett väldans viktigt ämne det här. Livet är faktiskt orättvist mot oss katter. Jag tycker också att det borde stå en kristallskål fylld med godis framme så man kan ta en tass när man vill.

  SvaraRadera
 4. Håller med tidigare jamare! Matte har ofta en skål stående med människogodis med roligt prassligt papper runt om, så jag och Wilma brukar ta dem och leka med ibland... det är ju inte mer än rättvist när vi inte har en egen skål.

  SvaraRadera
 5. Många av oss jobbar ju hårt för att höja katters status i samhället. Tycker man borde höja katters självklara rättigheter också. Dit hör att ha fri tillgång till godis. Som inte ska vara inlåst i nån burk som inte går att öppna!

  SvaraRadera
 6. Likadant här !!!
  Kattgodiset inlåst i en inbrottssäker burk :(
  Men matte o husse dom glufsar minsann på smågodis flera gånger i veckan dom = Grrr !

  SvaraRadera
 7. Vår matte har också kattgodiset i en svårforcerad burk. En aromtät burk med SKRUVLOCK!!!
  För finurliga Smulan har fått upp locket på en teburk, som dom var i några gånger.
  Ett plus har dock burken, godisarna håller länge och även sista godiset smakar lika gott som om den kom ur en nyöppnad förpackning!

  SvaraRadera
 8. Plockgodis "drömmer" åh vad det vore gott..och att det bara fick stå framme. Här är det minsann snålt, vi blir feta av för mycket säger de. Nosbuff

  SvaraRadera
 9. Max och Måns - handla sitt eget godis! Åh, DET skulle vi vilja göra. Och sedan bestämma själva när vi vill äta det... *slickar nosen* Tass.

  Klosterkatterna - japp, en hel ask försvann spårlöst. Men för Isak var det kortvarigt nöje, för det mesta kom ju upp igen. :-(
  Torkad fisk och ostkuddar har vi inte fått prova. Måste kanske jama lite med matte om det. Kurr och burr.

  Sippo - måste nog tassa ned detta på önskelistan till Tomtekatten: egen godisskål, kattvänligt placerad!

  Alice - de med prassligt papper är den roligaste sorten! Klart ni måste få busa med dem. Någon rättvisa måste det vara.

  SvaraRadera
 10. Kattson - väl jamat! *klappar tassarna* Våra rättigheter får inte glömmas bort. Dumma burkar som är svåröppnade borde ögonaböj avskaffas.

  Lillagul och Sixten - likadant där? Tror det är en komplott mot oss kissar. Matte låser minsann inte in sitt godis och sparar. *fnyser*

  Smulan och Amanda - skruvlock! Det var i värstaste laget. Kan inte Smulan starta en kurs för kissar om hur man öppnar teburkar? Det är precis en sådan som matte använder.

  Dui och Deco - vi drömmer också. *suck* Att det alltid ska bråkas om vikten. Och, som Imma jamade, att matte tror att vi inte äter vanlig mat då. Fånigt. Nosbuffar tillbaka.

  SvaraRadera