söndag 15 augusti 2010

Uti en gardin

Spionglasögon, finns det på riktigt? Gärna någon snygg design, med alla smarta funktioner som Jamaren Bond har på sina prylar. Matte vill i alla fall ha ett par, som kan ta kort och filma det man tittar på. Orsaken till det är att hon var alldeles för långsam med att plocka fram kameran ur fodralet vid två tillfällen i morse, när Isak hittade på lite skojiga saker.


Första tillfället hann matte nästan  med. Det var när Isak bestämde sig för att dra ifrån gardinerna i köket. Matte mumlade något om Krakel Spektakel och Kusin Vitamin. Vi är inte riktigt säkra på att vi uppfattade henne rätt.
Isak: Så! Det är faktiskt ljusan dag ute. 

Det andra tillfället, som det inte blev några kort alls ifrån, var när vår svarte Mysak lade sig på fönsterbrädan ovanför drickfontänen. Det porlade så lockande, så Isak blev nog törstig, men samtidigt var det alldeles för obekvämt att hoppa ned och dricka på vanligt sätt. Isak sträckte lite slött ned en tass, doppade den i fontänen och slickade av tassen. Problemet löst!

Det har faktiskt inte varit mycket som gått mattes väg idag, när vi tänker efter. Även om det mest varit små, oviktiga saker, som när bästa tillfället att diska är egentligen. Det är nästan aldrig när det ligger en lillmisse i köksvasken.
Rasmus: Flytta på mig? Nix. Du kan väl slicka ren faten, som vi brukar göra. Funkar jättebra.

Något som ställde till betydligt mer besvär, och tog lite tid att reda ut, var när matte satt och lekte med bloggmallar. Helt plötsligt hade vi en av de gamla mallarna som vi inte alls tänkt oss. Till råga på allt hittade matte inte de nya mallförslagen heller, så det var några nervösa minuter som förflöt. Man kunde ju tro, att hon skulle ha lärt sig att hålla fingrarna i styr efter det, men icke. Strax efteråt lyckades matte deleta ett helt album bilder från Picasa, så att det helt enkelt bara blev tomma rutor kvar i blogginläggen. Även detta löste sig, men först efter en mängd blod, svett och tårar. Utan vår hjälp hade det nog aldrig gått att ordna upp. Förstöra vår blogg sådär! *muttrar*
Findus: Men matte, den där knappen skulle du nog inte ha tryckt på!

14 kommentarer:

 1. Tycker matte är snabb med kameran, jättefina bilder. Snart borde våra människor inse att vårt sätt är det bästa! Hur gjorde matte när hon kom till de gamla mallarna? Vår matte gjorde tvärtom när hon skulle hjälpa oss att titta så vi hittar inte den gamla mallen..Isak-smart lösning med vattenfontänen. Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Och folk säger att hundar är smartare än oss *fnyser*
  1 en hund ligger inte på fönsterbrädan

  och OM den gör det

  2 hunden skulle ALDRIG komma på att sträcka på tassen för att nå vattnet för att dricka.

  Matte tyckte väl att det fattades bilder i gamla bloggar, hon vill läsa igenom dem igen.
  Vi får tala om varför!

  Mjauis!

  SvaraRadera
 3. Ni har alltid så fina bilder! Matte är också avundsjuk, hon har oftast inte ens kameran i samma rum och innan hon har hämtat den har vi tassat vidare för länge sen...
  Bra att ni hjälpte matte att fixa tillbaka bloggen och bilderna!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 4. Dui och Deco - ibland hinner hon faktiskt med, matte, men hon blir så nedslagen när inte kameran ens hinner fram andra gånger. Man tycker ju att våra människor borde lärt sig att lyssna på oss, för som ni jamar: vi vet bäst! Isak var nog rätt nöjd med sitt lilla trick. ;)

  Gamla mallar:
  1. I bilden där matte ska tassa ned ett nytt inlägg, finns fem flikar nästan högst upp (Inlägg/ Kommentarer/ Inställningar/ Design/ Tjäna pengar).
  2. Klicka på Design. Då visas: Sidelement/ Redigera HTML/ Malldesigner.
  3. Klicka på Redigera HTML.
  4. Scrolla ned till botten av sidan. Där står: Gamla mallar, Layoutmallar (lanserades 2006).

  Hoppas ni kan hitta er gamla mall där, om det är den ni letar efter. Lycka till!

  Kurr och burr.

  SvaraRadera
 5. Smulan, Amanda och deras 2-benta - nog är Isak en klurig kisse alltid! Lite försynt, men väldigt underhållande att sitta och iaktta, hälsar matte. Han brukar alltid ha nya påhitt på gång.
  Hihi, har nog inte sett en schäfer eller golden retriever på fönsterbrädan, men en mindre vovve kanske skulle klara det? Fast matte är lite mer van vid kissemissar.
  Jama gärna om ni hittar något blogginlägg med tom bildruta, så kan matte fixa till det. Om hon har missat något alltså.
  Tasskramar.

  SvaraRadera
 6. Alice - matte tackar för komplimangen. Som sagt, ibland hinner man med, men hon känner igen det där med att ha hunnit tassa vidare... Visst är det tur att matte har oss som hjälper henne. Annars hade nog hela vår blogg försvunnit. Ett tag lutade det nästan åt det. *ryser* Nosbuffar.

  SvaraRadera
 7. Er matte verkar vara precis lika klåfingrig som min :)
  Vi hittade hit via Biekatterna o hussefar , nyfikna i stora strutar är vi matte o jag ;)
  Trevligt ni har det här !
  Matte har en fotoblogg som jag ibland får vara med på ett hörn i som fotomodell.
  Hade hellre skrivit än varit fotomodell.
  Ha det gott !
  Hälsningar Sixten o Tant Gul

  SvaraRadera
 8. Sixten och Tant Gul - hej, välkommen till oss! Klåfingrig är nog det minsta man kan säga om mattes bravader idag. :D En fotoblogg, vad spännande. Då måste vi kika förbi hos er. Men det är rätt skoj att skriva också. Särskilt om man får berätta om sin människas mer eller mindre lyckade påhitt. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 9. Känner igen det där med tomma bildrutor. Husse lyckades sabba sin första blogg genom att radera ett helt album med bilder. Det såg inget snyggt ut sen. Husse har alltid sin kameramobil inom en armlängds avstånd. Han har nämligen förstått hur snabb man måste vara för att få bilder. Trots det blir det inte så många. *hehe*

  SvaraRadera
 10. Sippo - hmm, är det fler tvåbeningar som har busat med bloggbilder? Det ser ju så trist ut sedan. Smart av husse att alltid ha mobilen nära till hands. Tycker ni brukar ha många fina och skojiga bilder. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 11. En av de många, många fördelarna med att ha katter är ju att man kan fota dem jämt, och det blir alltid spännande och bra. Sen kan man ju ibland missa vissa tillfällen, men det kommer andra. En annan av fördelarna med att ha katter är just att de är så tjänstvilliga och duktiga på det mesta. Hur skulle matte ha klarat sina dataproblem utan er? Chanslöst, skulle jag tro.

  SvaraRadera
 12. Kattson - en bild med en katt på måste nästan bli bra. Vi kissar som är så fina! *spinner belåtet* Visst är det tur att matte har oss som kan hjälpa till. Ibland tassar vi över tangentbordet. Det brukar bli väldigt uppskattat. Tassen!

  SvaraRadera
 13. Jag tycker att Isak var duktig som drog ifrån gardinerna. För övrigt tycker jag också att gardiner är något totalt onödigt, som bara är i vägen och stör utsikten. Nä, bort med allt som finns framför fönster och i fönsterkarmar!
  Bilderna på är väldans fina och informativa, man förstår verkligen vilka smarta och intelligenta katter ni är! Att er matte inte hänger med alla gånger får man ta med en nypa råttsvansar, deras reaktionsförmåga är ju inte den bästa!

  SvaraRadera
 14. Gustav - Nää, det är nog så som du jamar: gardiner skymmer bara sikten, om det skulle flyga förbi något spännande utanför fönstret. Enda fördelen är väl, att man kan passa på att stryka av lite extra päls på dem. Det blir de bara snyggare av, och så får vi lite färre hårbollar att hosta upp. Bra att andemeningen med bilderna går fram, för vi strävar efter att vara väldans informativa. Blir det lite galet, brukar det bero på matte. ;) Kurr och burr.

  SvaraRadera