torsdag 5 augusti 2010

Vapenvila

Efter att ha lyssnat på våra kloka medkatters kommentarer, beslutade vi oss för inleda vapenvila med pysmonstret. Sura, tjuriga människor som saknar sin svarta sörja vill vi inte råka ut för. Speciellt om det innebär indragna frukostransoner. 


Isak: Så här är det. Köksbänken är din, tills våra gäster åker. Sedan krälar du tillbaka in i skåpet igen. Capish?
Oroa dig inte, gammelhusse! Jag har jamat förstånd med pysmonstret. Det är slut med det röda, onda ögat nu. Du kan vara helt trygg.
Jamarns, vad mysigt det här var. *Brrrp* Förresten, vad sägs om en mumsig frukost?
Findus: Fröken, kan man få beställa?

Rasmus har hunnit med att undersöka gästernas bagage lite närmre än vad som kanske var önskvärt. Han har gjort en noggrann inspektion av gammelhusses skor. Som avslutning knipsade han av skosnörena. Matte hade visserligen informerat om att det finns en avknipsarkatt här, men ibland blir saker lämnade framme ändå.

Rasmus: Men skosnörena såg ju så goda ut. Inte blir ni väl sura bara för det? *sniff*

12 kommentarer:

 1. Vad skönt att ni har infört vapenvila så ni kan koncentrera er på gos och extra frukostar istället. Jag tycker det var snällt av Rasmus att knipsa av skosnörerna, tänk om någon hade snubblat på dem?
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 2. Alice - det har du så rätt i, Rasmus gjorde ju nästan en välgärning med skosnörena! Pysmonstret ska ju inte stanna framme för alltid, så lite kompromisser får man stå ut med. För extragodisets skull. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 3. Ni gjorde rätt i att införa vapenvila för stunden. Hoppas gammelhusse uppskattade gesten. Missade frukostar vill man ju inte råka ut för. Listigt av Rasmus att knipsa av skosnörena, då måste ju människorna stanna kvar längre, och det innebär ju mer godis.

  SvaraRadera
 4. Sippo - om vapenvila är vad som krävs för glada gäster så... Mycket gos och godbitar har det blivit, så det var nog en bra strategi. Vi har inte tänkt på det, men det är klart att man inte kan ge sig av med avklippta skosnören. Heja lillmissen! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 5. Ni ser ut att ha riktigt mysigt. Kanske lite långsam service med frukosten.Rasmus hade väl kul med skosnörena innan de gick av? Gammelhusse behövde säkert nya skosnören ändå. Gosa vidare! Nosbuff

  SvaraRadera
 6. Dui och Deco - vi har det jättemysigt. Fast matte förstod visst inte tassvinken med serveringen, fast jag satt så fint vid bordet och väntade. Gammelhusse behöver definitivt nya skosnören. Nu. :D Men det är bara bra att byta lite då och då. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 7. Det syns att ni är en perfekt värdtrio. Sällan blir väl människor så väl trakterade som när katter tar hand om dem. Antar att skosnörena var gamla och behövde bytas ut? Sånt ser ju inte tvåbeningar, men Rasmus pigga ögon ser ju allt. Och Findus, hur gick det med beställning?

  SvaraRadera
 8. Så ska en gäntlekatt fixa sin beställning! Bra gjort Findus, hoppas att du fick nåt riktigt smarrigt!

  Skosnören är kuliga, när Amanda var liten var husse tvungen att knyta sina ute, för hon drog upp rosetten han gjorde flera ggr.
  Han var tvungen att knyta 7 skor innan han insåg att det inte fungerade med en busig Amanda i närheten.
  Men hon var gullig nog och inte bita av dem, bara strategiskt dra i rätt tåt *fniss*.

  Ha en mysig fredag och njut av extra gos och godis!

  Mjauis

  SvaraRadera
 9. Är det säkert att PYSIS har ett ont öga som lyser rött. Oj då skaffa en Hamsa att hänga om halsen bums ”orolig”. Om ni vill titta på vår PYSIS så finns den på bild på en våra bildsidor. Var skosnörena goda ”flinar”. Och nu måste gamlahusse stanna ett tag till det var listigt. Förra sommaren pinkade NÅGON på Tant Kapten Karlssons sandaler. Ja bara för att visa att det var hans tant och ingen annans tant om ni förstår. Vi är ju fyra kissar och det måste vara någon ordning eller hur. Tant Kapten blev rörd och lite skakad av denna kärlekshandling. Egendomligt nog hamnade sandalerna i soporna fast de såg ut att hålla ett tag till. Numera står Tant Kapten Karlssons skor alltid på hatthyllan ”funderar”. Vårt akvariums kattsäkringshylla har titt och tasshål men en bit ner ligger en glasskiva. Förresten kan väl inte så där små fiskar smaka något ”surt”.

  SvaraRadera
 10. Kattson - vi tar hand om våra gäster så fint vi bara kan. Det är tur att vi är tre, för det gäller att inte försumma någon, så att alla trivs! Förmodligen var det någon defekt på skosnöret, så det kan ha varit en ren säkerhetsinsats från Rasmus sida. Kan du förstå, att matte hämtade KAMERAN när jag satt så fint och väntade på att få beställa? Men frukost kom efter ett tag, bara matte fått blixtra färdigt. Tassen.

  Smulan & Amanda - Findus känner sig riktigt stolt över att bli kallad gäntlekatt! *tvinnar mustaschen* Visst fick jag lite gott i lilla magen, fast serveringen dröjde lite i mitt tycke. Vi blir riktigt impade av Amandas knep, tänk att hitta rätt tåt så där! Det är det ingen av oss som kommit på. Vi önskar er och era tvåbeningar en riktigt härlig fredag också! Kurr och burr.

  Pricken, Svart, Moses, Pi - kanske vore det bra att ha lite extra skydd mot onda ögat i alla fall. Pysisar är nog inte att lita på. Rasmus rapporterar att dessa snören hade en pikant arom. Pinka i skorna har ingen av oss prövat på ännu. *funderar* Å andra sidan finns inga skor framme längre. Matte stänger in dem i anordningar värdiga Fort Knox. Trist med den där glasskivan i akvariet. För er. Firrarna kanske uppskattar den mer. Men säkert är det som ni säger. Det är nog inte värt besväret att bryta sig in... Kurr och burr.

  SvaraRadera
 11. Bra överenskommelse med pysmonstret - nu vet båda sidor vad som gäller. Och så måste jag jama vad imponerad jag är över Findus bordsskick, så artig och belevad! Han skulle kunna skriva en kattikett-bok, så vi andra vet hur vi ska bete oss när vi blir bjudna på finare kalas.
  Rasmus är ju första klassens materialtestare, han borde vara intressant att värva för toppjobb inom kabel- och snörindustrin!

  SvaraRadera
 12. Gustav - mjaaa, vi tyckte vi fick till ett riktigt bra avtal med pysmonstret. Findus är mattes lilla (nåja) nalle som kan uppföra sig som en riktig gentleman. Om han vill. En kattikett-bok var verkligen ingen dum idé. Ska genast ta en funderare på detta. Förstår inte varför inte jobberbjudandena trillar in för Rasmus. Undrar om snör- och kabeltillverkarna inte läser kattbloggar? *förundrat* Matte skulle bums erbjuda sig att låta Rasmus testa bergsklättrarlinor, fast gärna i skosnöreformat. Kurr och burr.

  SvaraRadera