tisdag 10 augusti 2010

Ny drickfontän?

Tror att matte har försökt vara händig och konstruera en kallvattenfontän till oss. Designen är sådär, måste väl erkännas. Kan gärna omarbetas lite till. Kanske är det bara ett demo-ex?


Idén till sin uppfinning fick visst matte, när iskalla skåpet började tillverka isbitar av sig själv. De hamnade där matte inte ville ha dem. Stora, tjocka isklumpar längst fram, så att dörren inte slöt tätt. Vet inte hur det är med era människor, men vår matte har så underhållande ljudeffekter när sådana här oförutsedda saker händer.


Iskalla skåpet tömdes raskt, och matte tog fram delarna till vattenfontänen. Den ena delen såg ut som en isskrapa medan den andra delen var vår välbekanta djupa ugnsplåt. Rasmus var arbetsledare, så att matte inte skulle glömma någon väsentlig detalj i arbetet.


Rasmus: *uppmuntrande* Heja matte, det där ser riktigt bra ut!

Även ett väl genomfört arbete måste kontrolleras på närmare håll. Inspektör Findus anmälde sig härmed för uppgiften.
Findus: God tillgång till vatten. *check* Risken för uthängande istappar eliminerad. *check*
Findus: Ergonomin då? Mjaäää... Lite lågt sittande kran. *check* Skrymmande uppsamlingskärl utgör tassbad vid lapandet. *check*

Själva dörren till iskalla skåpet var också rätt skojig, upptäckte kvittermissen. Den var en bra utsiktsplats och gick utmärkt att göra balansövningar på.
Rasmus: Vad skådar mina gröna kattögon?

Droppen Dripp och droppen Drapp satt på varsin isetapp... *gnolar*
Vi sätter högra tassen fram, vi sätter högra tassen bak, vi sätter högra tassen fram och skakar lite grann... *knäpper takten med klorna*
Fyjam, vad du skräms! Slänga ned stora isblock så där, vad är det för sätt? 

12 kommentarer:

 1. Vilket arbetslag! Jag är helt stum av förundran över ert arbete. Jag vet knappt var jag ska börja. Måste erkänna att både husse och jag började gnola med och knäppa fingrarna i takt till Rasmus klämmiga sång. Men som dricksfontän för en katt, såg det lite undermåligt ut. Ergonomin verkade inte vara den bästa. Att skåpet dessutom slänger isblock omkring sig och skrämmer vettet ur folk och katt, gör inte saken bättre.

  SvaraRadera
 2. Vilken uppfinningsrik matte ni har...
  Vår husse använder mattes hårtork på högsta värmeblåset för att det ska gå fort att få loss isbitarna ur skåpet.

  Mjauis

  PS
  Be er matte att kika i djuraffären, kanske det finns lika kuliga möss där som hon kan köpa till er att jaga ;-) den är jätterolig!!! DS

  SvaraRadera
 3. Vilket samarbete! Ni är ju strålande som kontollanter.Rasmus-vilken balanskakt och så sjunga samtidigt! "imponerade" Ni fick väl belöning efter väl utfört arbete? Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Sippo - måste erkänna, att vi jobbar rätt bra ihop som arbetsledare och inspektör. Den, vars arbete lämnar en del övrigt att önska, är väl matte. Drickfontänen verkar faktiskt lite felkonstruerad. Så bra att ni gnolade med, husse och du. Rasmus funderar på att tassa in en ansökan om att få ersätta Anders Lundin nästa sommar. Han är rätt duktig på att jamma, lillmissen. Tassen.

  Smulan, Amanda och deras 2-benta - hmm, jo, fast alla mattes idéer är inte direkt lysande, om man jamar så.
  Er husses tips om hårtork verkar bra. Matte satte in kastruller med varmt vatten för att snabba på, men hårtork hade nog gått fortare. Vi ska absolut jama med matte om en ny mus! *kurr*

  Dui och Deco - tack, här får man bra träning i att kontrollera, minsann. Matte hittar ju på ena projektet efter det andra. Rasmus var en naturbegåvning på sång- och dansnummer. Vem hade kunnat tro det? Visst fick vi lite gott, när vi arbetat så hårt. *mums* Tasskram.

  SvaraRadera
 5. Vad duktiga ni är. Det är tur ni håller ett öga på de förrädiska isbitarna. De bara kommer farande rätt som det är ;-)

  SvaraRadera
 6. Sol-Måne - uschjam, isen skramlar ner med dunder och brak och ger oss nästan hjärtstillestånd. Man får försöka göra en insats för att hjälpa matte med hennes påhitt. ;) Kurr och burr.

  SvaraRadera
 7. Vad kul ni verkar ha och vilket ypperligt samarbete och jättefina bilder på er! Matte har det bra som har er, hur hade det annars gått...
  Se till att få mycket godis i lön för så bra arbete.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 8. hahaha Så duktiga dom är då. :-)

  SvaraRadera
 9. Alice - tack så mycket för berömmet! Vi har väldans skoj när vi ska hjälpa matte, och tur är väl det. Hon behöver mycket hjälp. :D vi fick lite goda Dentisar när vi hade arbetat klart. Inte mer än rätt, tycker vi. Nosbuffar tillbaka.

  Inkan8 - jepp, här jobbar och gnor vi... Det gäller att hålla koll på lilla matte! *fniss* Kurr och burr.

  SvaraRadera
 10. När men ser er i aktion förstår man ju hur helt handlingsförlamad matte skulle vara utan er hjälp. Skulle hon t ex komma på tanken att kolla ovanpå dörren till frysen? Skulle inte tro det. Bra jobbat!

  SvaraRadera
 11. ni är underbara - vilken uppfinningsrikedom ni har, jag blir stum av förundran.

  SvaraRadera
 12. Kattson - visst är det tur att matte har oss som hjälper henne. Vi tänker på att kolla det där lilla extra, så att det blir gjort! Alla borde ha en katt, eller flera, som kontrollanter hemma. Sedan är vi katter bra på mycket annat, gosa till exempel... Tassen.

  Maya - vi tackar så mycket. Det gäller ju att vara med överallt, så att saker blir gjorda på rätt sätt. Matte brukar också säga att hon blir förstummad av våra påhitt. Undrar om det är en komplimang? ;) Kurr och burr.

  SvaraRadera