måndag 16 augusti 2010

Musebusen

Yippie! Matte kom hem med en mus till oss. Den luktar gott av kattmynta. *snusar* Sedan har den hjul i stället för tassar. En racermus? Om man rullar musen baklänges och sedan släpper taget, rusar den iväg över golvet. Fast så värst långt hinner ju inte musebusen, innan någon av oss har sprintat ikapp.


IMG_2804 Racermusen Musebusen.

IMG_2812 Rasmus: Råttsvans är en god frisyr. *gnaga, tugga*

IMG_2832 Isak: Stopp där!

IMG_2834
Du må vara en musebuse, men gott luktar du. *snusa*

IMG_2841 Findus: Musisen var skoj, men vad har du för spännande där, matte?

IMG_2843
Ett kamerasnöre! *hukar för språng*

Matte fick lite skråmor på handen. Hon blev inte sur för det. Kan väl inte rå för att handledsbandet till kameran var mer intressant, heller!


Tillägg som matte glömde:
Matte har letat efter en "racermus" efter att ha läst om det hos Smulan och Amanda. Deras matte köpte en mus med hjul, men en lite annorlunda modell som inte vi har hittat. Vår rullar man baklänges för att sedan släppa, så åker den iväg. Smulan och Amandas mus drar man i svansen. Vår är inköpt på en Arken Zoo-affär. Var har er matte fått tag på er musebuse, Smulan och Amanda?

17 kommentarer:

 1. Tänk vilka jakter det kan bli med den där racermusen. Husse försökte lura på mig en sån där en gång, men skrället körde på mins svans och skrämde pälsen av mig. *fnyser* Att anfalla kamerasnöre, är var katts rättighet och skyldighet. *bläddrar i lagboken* Jag menar, vilken katt har inte hängt som en påse frukt från en kamera?

  SvaraRadera
 2. Sippo - mjoo, i början var det ju lite läskigt med en mus som sprang iväg, men sedan blev det bara kul. Men han får allt låta bli våra svansar! Kameraremmar ger bra tag för både händer och tassar. Det är omtänksamt av tillverkarna att skicka med remmarna, tycker vi. Det är viktigt att vara noga med de skyldigheter man har! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 3. Bra att Isak inte lät den där musen sticka iväg hur som helst. Det ska lära sig veta hut. Sen är det ju oslagbart med saker som dinglar, det borde ju matte veta. Eller, hon kanske visste, och det var därför den hängde där på hennes handled?

  SvaraRadera
 4. Vilken rolig mus! Kul när det rör sig kan man jama! Tack för tipsen om mallarna, matte ska kolla. Nosbuff

  SvaraRadera
 5. Rorligt att ni också har fått en musebus som rör på sig... vi fick en, där matte eller husse drar i musebusens svans och då blir det fart på den. Matte kanske såg den i bloggen den 10:de denna månad.
  Att vi tar tillfället i akt och leker med ALLA som dinglar, det vet väl varje kattägare, men var rädd om matte ;-)!

  Mjauis

  SvaraRadera
 6. Oj vilken rolig mus ni fått! *avis*
  Måste nog jama med matte...
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 7. Ser festlig ut, den där musen. Skulle nog uppskattas av de andra här, ska tipsa matte om den. Själv har jag fått en skada på lekgenen, tror jag, för jag gillar inga leksaker alls. Eller kanske beror det på att jag har bättre varor där ute. Men, som jamat, tjejerna gillar såna där mojänger, så det skulle inte förvåna mig om det rullar en sån där här också snart!

  SvaraRadera
 8. Kattson - där satte han verkligen ned tassen, Isak. ;) Lite hyfs ska det allt vara. Dinglande saker är nog det bästa som finns! Då kan det inte hjälpas att det är kameraremmar. *kurr*

  Dui och Deco - den är skojig, musen. Matte får "dra upp" den ofta. Hoppas att ni hittar igen den mall ni vill ha. Nosbuff.

  Smulan, Amanda och deras 2-benta - åh, vi minns er mus! Vi blev ju lite, lite avundsjuka på den, så matte har letat efter en likadan. Fast vi har inte hittat någon än. Men den här var rätt rolig också. Vi ska vara rädda om matte, lovar! Klösas gör vi aldrig annars, men ibland blir det missbedömningar i leken. Kurr och burr.

  Alice - den var skojig, musebusen. Men han gillar inte mattor. :D Nosbuff.

  Gustav - han är kulig, vår racermus. Vi har ju liksom inte äkta vara att jaga. Få se om Piff och Puff stoppar musen för fortkörning snart. Tassen!

  SvaraRadera
 9. Vilken söt!
  Den ser rolig ut!
  *kaninsniffar* Kaniniss

  SvaraRadera
 10. Kaniniss, Materia och Gogo - han är kulig att jaga, vår musis. Synd bara att han inte racar så långt innan han blir trött och måste vila. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 11. Vår har inga synliga hjul, matte får ta en bild på undersidan så ni kan se. Den liksom "vibrerar" när man har dragit i svansen. Usch... det är svårt att förklara hur den kan röra sig, men fort går det. Matte köpte vår i en zooaffär också...

  SvaraRadera
 12. Musen som man drar i svansen finns (eller fanns tidigare) på Granngården.

  SvaraRadera
 13. En blå mus "funderar" är den frisk? Det finns radiostyrda möss också som går med en hisklig fart. Matte kan sitta i en bekväm fåtölj och köra runt den utan ansträngning. Små radiostyrda helikoptrar är bra om det inte finns tillgång till fjäderkotletter. Båda sakerna går bra att köra runt i stora rummet. Dessa av oss till jul önskade tingestar finns att beskåda på You Tube.

  SvaraRadera
 14. Smulan & Amanda - aha, vi som trodde att er musis också hade hjul. Vi fortsätter hålla utkik, fick ett tips från Skat-Ann om var musebusen eventuellt kan finnas. Tass!

  Skat-Ann - tack för tipset, matte ska kolla upp om vi har någon affär i närheten. Det är skoj med möss! *kurr*

  Pricken, Svart, Moses, Pi - han verkar då rask och kry, vår racermus. ;) Radiostyrd mus visste vi inte om att det fanns, men helikoptrarna har vi sett på er blogg. Undrar om de är väldigt kraschtåliga? Matte påstår, att det finns tolv nyfikna tassar här hemma. Vi förstår inte riktig vad hon menar med det. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 15. Nu har vi satt in två videor Kitten vs Remote Control Mouse och en video med ROBORAPTOR VS CAT på vår sida välkomna
  http://katternaibie.dinstudio.se/

  VINK VARMA TASSAR

  SvaraRadera
 16. Jag har haft en sån mus som man drar i svansen , men jag tyckte inte den var så vidare värst kul att leka med. Så den gav jag bort till Gustav , som jag hört ska uppskatta den mer :)
  Däremot så gillar jag också att leka med kamerasnodden , precis som du Findus :)
  Jag tror att er matte uppskattade Disneyfilmerna mer än syskonbarnen.
  Visst ska man passa på att leka när chansen ges ;-)
  Antar att eran matte kan bli Tant Grön om hon nu verkligen skiftar i grönt :)

  SvaraRadera
 17. Pricken, Svart, Moses, Pi - vi såg att det fanns nya filmer när vi tassade över till er. De filmerna gillade vi jättemycket! Musen såg lite mer uthållig ut, om man så jamar. Vår blir trött väldigt fort och slutar rejsa runt då. Kurr och burr.

  Lillagul - det är väldans olika vilka leksaker man gillar. Bra att någon annan fick musen i stället. Snoddar och snören är ju bland det bästa som finns. Helt oemotståndligt när de hänger och dinglar! Mattes gröna avis-färg har börjat avta nu, men den kommer nog tillbaka så fort hon kikar in till er. Vilka fankattiska kort er matte har på bloggen! Tassen.

  SvaraRadera