tisdag 24 augusti 2010

Bära eller brista

 Matte var osynlig, eller syntes snarare inte till, på halva dagen. När hon kom tillbaka, förflyttade hon sig medelst hasning, krökt som en räka och med ena handen om den andra handleden. Det är inte varje dag man får se en sådan märklig syn.


Naturligtvis undrade vi vad hon gjort, för att komma hem i ett sådant skick. Hade hon slagits om kattmynta i rabatterna med någon granne? Tydligen inte. Dagens aktivitet var att städa källarförrådet. 


Vad vi förstår, så går det ut på att först bära ut alla saker ur förrådet. Sakerna placeras i två högar, sparas eller slängas. Slängas-högen är till en början mycket stor. Sedan börjar matte tveka, och springer några varv till med sakerna mellan de olika högarna, och vips så är det sparas-högen som tornar upp sig. Därefter bärs sparas-högen åter in i förrådet. Som avslutning bärs slängas-sakerna till miljöstugan. Miljöstugan är stängd. Slängas-högen döps i detta skede om till den &#¤& !!! slängas-högen. Därefter bärs allting åter ned i källarförrådet. Denna procedur kan upprepas efter behag tills den tidsmässigt överensstämmer med miljöstugans öppettider.


Visst tyckte vi lite synd om matte. Tydligen hade hon sträckt handleden lite. Fast vi kan inte låta bli att tycka, att människor är klena varelser. Se på oss! Vi sträcker oss hela tiden, men inte raglar vi fram dubbelvikta för det. *sträcker njutningsfullt på kroppen*


När matte hade berättat färdigt om sina tillkortakommanden, påpekade vi vänligt men bestämt att det var matdags. Detta kan inte understrykas ofta nog, och faktiskt så lyssnade matte på oss. Hon plockade fram en tonfiskburk. Mums!

Photo Fun
Rasmus: Åh, tonfisk! Skynda, skynda, vi svälter ju!


Tack snälla Wikki för tipset om att busa lite med bilden med Dumpr

9 kommentarer:

 1. Typiskt människor att göra sig illa så där. Vi katter sträcker ju som sagt på oss hela tiden utan att göra oss illa. *skakar på huvudet* Ni borde kanske ta och följa med matte nästa gång, så hon inte skadar sig igen.

  SvaraRadera
 2. Det var ju en evig tur att matte inte var så skadad att hon inte kunde ge er mat. JAg tror som Sippo, att ni borde följa med matte i framtiden så hon inte gör sig illa igen.

  SvaraRadera
 3. Stackars matte som gjorde sig illa,
  Tur att det inte var värre än att hon fick upp tonfiskburken, vilken KATTastrof annars!
  Håller med Sippo och Kattson att ni bör följa med nästa gång, så det inte händer henne nåt.

  SvaraRadera
 4. Jag är helt säker på att om ni fått vara med, hade allt gått mycket smidigare. Åtminstone hade inget behövt bäras fram och tillbaka, ni hade direkt kunnat avgöra vad som skulle vara kvar. Förmodligen allt. Matte gjorde ett misstag när hon gjorde en slänghög, för nästan allt kan i princip göras om till spännande kattgrejor. Det gäller bara att ha kattögon.

  SvaraRadera
 5. Då får ni nog gosa lite extra med matte när hon har jobbat så hårt och inte lyckats slänga något.
  Spinnhealing fungerar ju allt som oftast och brukar vara uppskattat. Nosbuff

  SvaraRadera
 6. När skall tvåbeningarna lära sig att det går mycket bättre om vi får vara med och bestämma, ni hade ju aldrig börjat utan att först kolla att miljöstugan var öppen... Nästa gång får ni jama till på skarpen att ni får vara med som arbetsledare, ni visade ju häromdagen vilket utmärkt jobb ni gjorde!
  Måste jama att det var väldigt fint kort!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 7. Vi katter upphör aldrig att förundra oss över tvåbeningarna. Dom har så många konstiga aktiviteter för sej. Varför bära ut och sen bära in igen. Det är väl bättre att det får vara kvar där det är tills dom verkligen har bestämt sej för hur det ska vara?

  SvaraRadera
 8. Hoppas matte är ok igen? *healingspinn* NosPuss Wikki

  SvaraRadera
 9. Sippo - typiskt, klumpig är vad matte är. Det skulle säkert gått mycket bättre om vi övervakat matte. Då hade vi visat hur man sträcker sig på rätt sätt.

  Kattson - fyjam, tänk om hon inte kunnat öppna konservburken. Så illa var det inte lyckligtvis. Vi funderar skarpt på att följa med i fortsättningen.

  Smulan och Amanda - mjaaa, lite synd om henne var det men som tur var för matte så var det inte så farligt. Tur för oss också!

  Gustav - vi katter brukar ju kunna hitta ett användningsområde för nästan allt. Även om det kanske inte var riktigt det som matte tänkt sig.

  Dui och Deco - uppfattat. Spinnhealing beställt! Vi kurrade så gott med henne alla tre. Mysigt!

  Alice - det mesta går bättre med arbetsledare och vi katter är ju ovanligt lämpade för det. Vi har nosen och morrhåren överallt så vi vet direkt när det behövs åtgärdas något.

  Maya - när vi bär omkring på saker är det små behändiga saker som en mus eller boll. Verkar dumt att göra så med en bokhylla, tycker vi.

  Wikki - det var inte så farligt som tur var. Matte hälsar och tackar för healingspinnet.

  SvaraRadera