söndag 8 augusti 2010

Ormbo bakom bokhyllan


Det känns lite konstigt. Tomt. Matte har vinkat av gammelmatte och 
-husse på flygplatsen, så nu är det bara matte och vi stationskatter igen. Som tur är, kan man hitta förströelser i det mesta. Som när matte försöker tillämpa lite praktisk elundervisning som gammelhusse haft. I det här fallet "Konsten att lappa ihop förhållandet mellan fröken stickpropp och herr sladd, som bor på adress Box dvd/vhs". Mer om denna sorgliga historia kan man läsa här.


Findus: Får jag se!
Matte: Bort med nosen, Findus, jag håller på att knipsa av en sladd. Du vill väl ha dina mustascher kvar?
Isak: Vilken kulig liten grej. Lagom stor att bära i munnen. *tassar glatt iväg*
Matte: Kom hit med sockerbiten, Isak!
Isak: Är väl ingen sockerbit, heller. Den är ju av plast.
Rasmus: Är du inte klok! Ska du raka svansen på mig?
Matte: Flytta på rumpan, Rasmus, för nu ska jag skala sladden.


När matte var färdig med sin roll som relationsterapeut, och återföreningen av stickpropp och sladd  var ett faktum, började akt 2. Matte skulle sätta skydd på sladdarna från tv-bänken. Vi satte oss tillrätta på bästa åskådarplats. Utrymmet bakom tv-bänken och vidare in bakom bokhyllan är litet. Matte är... större. Hon lyckades dock vika ihop sig beundransvärt bra, om än under vissa klagovisor. När sladdar hade buntats, skyddats och tejpats återstod det sista.  Hur skydda den sista biten sladdar som försvinner in bakom Billy? Bokhyllan, alltså.  Det blev till att plocka ur Billy, skruva loss honom från väggen, dra fram honom (helst utan att han välter) och sedan, äntligen, trä på de sista sladdskydden. Allt detta tyckte vi förstås var kolossalt intressant. Troligen hade matte inte klarat av det utan våra ljudliga instruktioner och tassfasta vinkar. 


När allt åter stod på sina rätta ställen, beskådade matte och vi resultatet. Det ser... annorlunda ut. Vi har nämligen numera ett ormbo bakom tv-bänken och bokhyllan. Detsamma gäller vattenfontänen.  Vackert är det inte. Tror vi. Ska fundera lite på saken. Men är man herpetologiskt intresserad, kan det säkert ha sin tjusning.
Vårt ormbo. Består av tre arter av sladdskydd.
En vattensnok?

Men, som matte sa, det estetiska får träda tillbaka när det gäller att skydda sladdarna från vår avknipsarkatt. Vi vill ju inte ha en skadad lillmisse, eller för den delen  gnistor eller brand.
Rasmus: Jag förstår inte alls vad ni menar. Inte brukar väl lilla jag ställa till med något? Ni ser ju hur oskyldigt avslappnat jag vilar mig.

13 kommentarer:

 1. Vilket jobb! Tur att ni hjälpte till så det blev så bra!Vilken händig matte ni har! Men vad ska Rasmus göra nu? Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Haha! Vattensnokar är bra!! :)
  Hoppas ni har en bra sommar!!

  Tassar
  //Zeke, Texas & Hajen

  SvaraRadera
 3. Vilken tur att matte har er som hjälper till! Er matte har alldeles rätt i att er säkerhet är viktigast! Vilket gulligt kort på Rasmus, man blir ju alldeles varm i morrhåren..... :)
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 4. Dui och Deco - matte hade nog aldrig klarat det utan vår hjälp. Särskilt när vi skulle peka med tassen var hon skulle ställa Billy. Vi får väl se vem som får sista jamet, matte eller Rasmus. Han brukar vara uppfinningsrik, kvittermissen, och har ögon som lasersikten när det gäller att fokusera på rackartyg. ;) *kurr*

  Tre katter - japp, vi gillar vattensnoken! *fniss* Vi njuter av sommar och matteledighet. Hoppas ni har det bra också. Tasskram.

  SvaraRadera
 5. Alice - matte blev nog jättetacksam för vår hjälp! Tänk vad bra att hon har oss, för det finns massor med sladdar att ta itu med på stationära datorn. *flexar tassarna* Tror Rasmus blev varm om nosen nu! *glad* Buff tillbaka.

  SvaraRadera
 6. Ligan och Matte tackar för kommentaren i bloggen.
  Ni är så välkomna tillbaka.
  OCH Matte gillar sladdinpackningen.
  Helt i stil med vad hon hade hittat på.
  Fast snyggare.

  SvaraRadera
 7. Det låter som om er matte jobbat riktigt hårt. Fast utan er hjälp så skulle hon ju aldrig ha lyckats reparera alla underliga sladdar.
  Den där vattensnoken ser lömsk ut. Hoppas den inte bits.

  SvaraRadera
 8. Inkan och Ligan - vi tassar gärna in igen. Undrar varför sladdar är så goda om man inte ska tugga på dem? Det verkar vara många människor som är sysselsatta med att packa in dem. Men Rasmus hoppas att det kanske bara är för att förlänga bäst före datum? Kurr och burr.

  Sippo - matte verkade faktiskt lite trött. Då var det ju tur att hon fick så mycket hjälp av oss. Vi pekade med tassar, nos och svans på vad hon skulle uppmärksamma, så att allt blev rätt och riktigt. Snokis verkar ganska fredlig av sig. Vi kanske får muta honom med en ormbunke. Tassen!

  SvaraRadera
 9. Av bilderna att döma bör en MUNGO införskaffas de är kanonbra på att slås med ormar. Ni kan bara titta på och inte behöva anstränga er. Läs Rikki-Tikki-Tavi som är en kort berättelse av Rudyard Kipling om en tapper ung MUNGO. Vi funderar också om inte koppleri verksamhet är laglig "funderar". Tänk om bolisen kommer...........

  SvaraRadera
 10. Smart lösning om man har ett busfrö som knipsar av sladdar. Sånt har vi aldrig gjort, så våra är inte inpackade, men idén är jättebra för att få undan ormboet. Jag tror nog att husse har fått inspiration, vi tackar för det!

  Mjauis, ha en härlig måndag!

  SvaraRadera
 11. Pricken, Svart, Moses, Pi - skaffa en mungo. *noterar* Går de bra ihop med katter? Vill ju inte att de misstar en stilig kattsvans för slingrande mat. Koppleriverksamhet! *fniss* Tänk om vi får besök? Vet att klosterkatten Jenny är under utbildning. Tassen!

  Smulan, Amanda och deras 2-benta - egentligen tycker nog matte att det är skönt att få spaghettihärvan samlad, fast hon gnölade lite när hon fick inta avancerade yogapositioner bakom tv-bänken för att få plats. Bra att ni låter bli sladdarna. Vi har försökt jama allvar med Rasmus, men han är envis som en rödprickig gris. Hoppas husse hittar någon bra lösning. Ha en spinnande dag, ni med! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 12. Nog för att du ser helt oskyldig ut, Rasmus men vi tycker i alla fall att det är bra med vattensnok så det inte händer dig något för det vore ju förfärligt!

  Tass

  SvaraRadera
 13. Molly och Grabbarna - visst ser jag väl oförmögen ut att hitta på sådant bus? Men matte säger likadant, vattensnoken är bra för säkerhets skull. Tror inte jag skulle uppskatta att få morrhåren krusade. Eller något ännu läskigare. Tasskram.

  SvaraRadera