måndag 2 augusti 2010

Vikten av tålamod

Gissa om vi har lärt oss en massa nya spännande ord idag! Matte visade sig besitta ett mycket nyanserat ordförråd av en viss karaktär. Detta framkom, då hon försökte öppna sovrumsfönstret. Sovrummet, som tapetserades i maj. Då ingick även målning av snickerier, såsom fönsterkarmar. Det är en fördel, om den målande personen besitter aningen tålamod så att färgen hinner torka. Annars blir fönstret lätt igenmålat. Som hos oss.


Det var mycket intressant att studera mattes tillvägagångssätt för att öppna fönstret i fråga. Först ett prövande litet ryck inåt. Därefter släpptes handtaget, och matte stirrade dumt på fönstret. Sedan ett nytt, lite hårdare ryck, ackompanjerat av stärkande haranger. Vid det laget hade alla tre stationkatterna samlats för att beskåda spektaklet. Ett tag trodde vi nästan att matte skulle hänga sig fast i handtaget och ta spjärn med fötterna mot väggen och bara tokdra, men tyvärr grusades den förhoppningen. Matte kilade listigt iväg till verktygslådan och hämtade en mejsel, som hon fingerfärdigt kilade in i springan som uppstått. Efter en aning trixande var fönstret öppet. Dock hade vissa färgförluster uppstått på karmen.


Rasmus: Hmm, var den nymålad, den här karmen? Tycker nog den ser lite avskavd ut, faktiskt. Matte: *ohörbart mutter*
Spännande när fönstret är öppet. Mycket skojigare utgång till balkongen!
Isak: Mjaaa, utsikten ser lite annorlunda ut härifrån.
*drömmer*
Nu börjar du bli lite jobbig, matte!
Är det en fluga där uppe? Om jag låtsas vila, kanske han kommer närmare...

Matte vill särskilt påpeka, att detta fönster leder ut till vår inglasade balkong. Ingen risk för att trilla ned mer än en meter eller så, alltså. 

15 kommentarer:

 1. Oj vilken härlig liggplats du hittade Rasmus! *avundsjuk* Vilken tur att matte fick upp fönstret till slut, det hade säkert inte gått om inte ni hade stått och hejat på.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 2. Alice - den var riktigt behaglig, för man kunde ligga och snusa på blomman och fundelera lite. Kände mig nästan som tjuren Ferdinand. Isak ville också komma och ta sig en titt. Det var lite spännande att helt plötsligt ha en ny utgång. Att matte alls lyckades få upp fönstret, berodde nog helt på vår coachning, skulle jag tro. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 3. Ni skulle filmat mattes roliga kamp mot fönstret. Då hade ni kunnat sälja för en näve Dentisar. Så måste vi jama att det var tur att ni påpekade att det inte var någon risk att ramla ut från fönstret. Vi var nämligen lite oroliga där. *tass*

  SvaraRadera
 4. Sippo - det var väl förjamat synd att vi inte tänkte på att filma. Lite tillskott av Dentisar är alltid välkommet. Filmen hade ju kunnat användas i utpressningssyfte. *hrm* Menar övertalningssyfte. Mjaaa, matte tyckte att det var på sin plats att påpeka när man bor nio våningar upp. Tassen!

  SvaraRadera
 5. Tänk att vi katter alltid är så skickliga på att vara där det händer nåt intressant. Och snällt av matte att bjuda på en sån där föreställning. Ni hade nog kunnat ta inträde från grannarna tror jag.

  SvaraRadera
 6. Häftigt med nya utgångar, bra när dom leder till ett säkert ställe, ni bor ju förfärligt högt upp *håller tassen för ögonen... får nästan SVINDEL av bara tanken*

  Vi har ju kattluckor till våra ställen. Till badrummet och lådan (dörrn behöver inte vara öppen dit), till sovrummet (så matte kan stänga när hon vill vila på dagen) och det bästaste ut till rastgården! Bra lösning tycker vi.

  Mjauis från Amanda och Smulan, matte hälsar

  SvaraRadera
 7. Bara ni inte trillar ner den metern och bryter era lårbenshalsar (om nu katter har det). Goliath kan ibland kasa ner från mattes knä och slå sig ganska illa, och det är inte mer än en halvmeter! Men det är ju såklart i halvt medvetslöst tillstånd. Ni som är så på alerten skulle aldrig råka ut för nåt sånt!

  SvaraRadera
 8. TUR att matte påpekade att fönstret gick ut till inglasade balkongen,vi blev lite rädda i tassarna.Här kan matte INTE ha några fönster öppna-vi rymmer direkt...det har vi gjort varsin gång Murre och jag..
  men vi nöjer oss med våran inglasade balkong - varmt på sommaren ,svalt på sommar/höstkvällar och ganska kallt på vintrarna,perfekt!
  Pip gillar kyla och murre gillar värme- ni kan ju gissa vem som är ute mest när...
  /tass

  SvaraRadera
 9. Kattson - visst märker man när det händer något utöver det vanliga. Speciellt när det åtföljs av så utpräglade ljudeffekter som i detta fall. Vi måste nog bli bättre på att utnyttja sådana här tillfällen. Inträde av grannarna var ju en jättesmart idé! *hihi*

  Smulan, Amanda och deras 2-benta - det var jätteskoj att helt plötsligt kunna gå ut på balkongen en annan väg! Kattluckor hade nog inte varit så dumt. Det känns faktiskt som om vi alltid är på fel sida en stängd dörr. (Som tur är, så stänger inte matte dörrarna särskilt ofta.) Rastgård... *suckar drömmande* Tassen!

  Goliath och Lisen - men det är ju en annan sak om man myser och halvsover, då kan vem som helst glida ur knät. Här var vi så väldans nyfikna, så det gick bra att hålla sig på alerten. *kurr*

  Pip och Murre - inglasade balkonger är bra att ha! Mysigt för små katter att ha lite uteliv. Fast matte drömmer om en rastgård till oss. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 10. Kan gissa att er matte är ganska sur för att färgen är borta. Då tänker jag att det är bara så skönt att vara katt och slippa reta sig på en massa saker. Eller hur? Man bara nosar litet på saker, konstaterar hur det står till och sen är det bra.
  Och så håller jag med de andra att det var bra att vi fick veta att det bara var ett uterum utanför fönstret!

  SvaraRadera
 11. Visst är de intressanta att iakkta våra kära mattar? Ibland undrar man vad det är för konstigt som kommer ur deras mun och ibland undrar man vad i hela friden de håller på med! Underhållande är det i alla fall! Nosbuff

  SvaraRadera
 12. Gustav - precis så är det! Inte går vi katter omkring och ältar den försvunna färgen. Gjort är gjort. I stället gläds vi åt en ny utgång att prova på. Varför kan inte människor göra så? *funderar*

  SvaraRadera
 13. Dui och Deco - ett ytterst intressant ämne för studier. Ibland undrar man ju, hur matte ska klara sig ute i den stora vida världen utanför lägenheten när inte vi är där och kan stötta. I alla fall när beteendet tar sig dylika bisarra uttryck! ;) Men, som ni jamar, underhållande är det ju. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 14. Jag jamar bara det. Tvåbeningar vet inte mycket om livet. Måla igen fönster. *skakar på morrisarna*

  Tur att ni var där och hade en lugnande inverkan på matte.

  Nosgos

  SvaraRadera
 15. Nea - visst är det knasigt gjort! *suckar* Mitt i förtretligheten tycker matte i alla fall, att det är rätt skönt att det inte var hon som klantade sig. *viskar* För en gångs skull... Vi fick rycka in och se söta ut, så hon tog fram blixtmojängen i stället. Kurr och burr.

  SvaraRadera