fredag 6 augusti 2010

Glädjedödare

Livet kan kännas så orättvist ibland, tycker kvittermissen. (Mjaoo, han vet att vi stationskatter egentligen har det väldigt bra. Men ibland måste upprörda känslor få sitt utlopp.) 


Det började med att Findus försvann upp på fönsterbrädan med blixtens hastighet. Självklart måste övriga missar se efter vad som hände, för gardinen buktade och fläktade så mystiskt. Findus hade fångat en fluga. Han hade den faktiskt i munnen, men så kom han liksom av sig och visste inte riktigt vad han skulle göra med fångsten. Flugan tog tillfället i akt och passade på att smita ur lejongapet och ut genom fönsterspringan. Alla var trots det överens om att Findus varit jätteduktig.


Men vad tror ni händer när kvittermissen lite senare med stor frenesi jagar efter ett byte över bord, stolar och fönsterbräda? Blir matte det minsta glad? Nej, hon grabbar tag i nämnda lillmisse och lyfter bort honom. Sedan grabbar hon tag i en tidning och föser försiktigt ut bytet genom fönstret. Orättvist! Bara för att det bytet var så vackert gul-svart-randigt.


Lite senare, efter frukost, börjar hela människoklanen ivrigt diskutera ett lampbyte. De började klättra upp på stolar och kika i fästet i taket och hade faktiskt inte en tanke på att det stod färskvaror kvar på bordet. För att intet skulle förslösas tänkte Rasmus hjälpa till lite. Han pillrade upp skinkpaketet, tog skinkskivorna i gapet och skulle just rädda sig till ett lugnt ställe där han ostört kunde få njuta av sin skinka. Då fick matte syn på honom, och så var den planen förstörd. Bara bannor, ingen skinka. *sniff* Vilken glädjedödare!


Rasmus blev faktiskt lite sur på alla orättvisor, så han hade inte alls någon lust att göra som matte ville lite senare.
Rasmus: Nix. Tänker inte komma ut från väskan. *tjurar*
Nåjam, man är väl inte sämre katt än att man kan ändra sig.
Dagens utmaning 1: hittar ni lillmissen när han har kattmouflerat sig?
Dagens utmaning 2: Rasmus gör träskalletricket. Kan ni lokalisera den lilla trä(d)skallen?

8 kommentarer:

 1. Okatt är kattens lön..Matte tycker det är bra när vi fångar flugor, hon brukar bli lite mer stressad av de svartgula men vi får faktiskt jaga dem med. Taskigt att ta skinkan-hittat är hittat skulle vi vilja jama.Jättefin bild på dig Rasmus när du tittar upp ur väskan och du vilket kattoflage! Nosbuff

  SvaraRadera
 2. håller med Dui och Deco helt och tassat! *nosbuffar*

  SvaraRadera
 3. Den där gul-svarta kan jag faktiskt hålla med matte om att den kan vara otäck. Men att ta skinkan ifrån dig, så gör man inte. Den låg ju bara där... Otroligt bra kattoflage! Att sitta i en väska och ta en paus kan faktiskt vara riktigt skönt, allra helst när man kan sitta i den och ändå se ut.
  *nosbuffar* (några extra till Rasmus idag)

  SvaraRadera
 4. Ingenting gick som ni ville alltså. Jag tycker det var jamarfräckt av matte att sno skinkan som helt ärligt blivit fångad av missen. Ni får skriva ett protestbrev till regeringen.

  SvaraRadera
 5. AIK flugor är farliga de sticks och ger svullen tass och nos. Varning för dessa lömska huliganer.
  Tagen skinka är tagen skinka eller hur.Den låg bara där och kunde dessutom bli förstörd "mutter"

  SvaraRadera
 6. Villka fina bilder. Rasmus är en mästare i kattmouflage!!!

  Vi håller med om att de randiga ÄR farliga. De sticks och det gör ajajaj...
  Matte blir jättesjuk av dem om nån råkar göra henne illa. Då blir det både mediciner och ambulans i ilfart till sjukhus, så dem får vi absolut inte leka med eller jaga. In till oss kommer det sällan in nån för vi har myggnät över allt. Till och med vid dörren till verandan.

  Men SKINKAN som bara låg där å skräpade borde han ha fått mumsa i sig, så det så! *stampar med tassen*

  Mjauis

  SvaraRadera
 7. Märkligt beteende av matte måste vi jama. Ska man ge henne beröm för nåt så kanske det är att byta just lampor. Då kunde hon väl hålla sig till det och ni kunde ägna er åt jakt av flugor, getingar/humlor och skinka. Det är svåra grejer som fordrar koncentration och skicklighet och uppmuntran vore mer på sin plats än bannor. Det är ett märkligt släkte, tvåbeningar.

  SvaraRadera
 8. Dui och Deco - fånigt av matte att ta skinkan, tycker vi med. Vet inte vad det är som gör tvåbeningar så oregerliga när vi jagar svartgulingar? Matte påstår att de kan stickas. Får väl hoppas på att fler flugor hittar in hit i stället. *buff*

  Maya - skönt att få medjam av sina kattkompisar. Skinkor skall inte knyckas. I alla fall inte knyckas tillbaka! Tasskram.

  Alice - väskor är jättesköna att provligga. Resväskor med kläder är extra mysiga. Den här med nät är faktiskt bra, för man kan spana så bra inifrån. Rasmus tackar och jamar för nosbuffarna. *nosbuff tillbaka*

  Sippo - vissa dagar är bara sådana. Ett protestbrev var en jamarns bra idé! Ska genast börja fundera ut vad det ska stå. Tassen.

  Pricken, Svart, Moses, Pi - matte fnissar åt uttrycket AIK-flugor. Dessutom håller hon med om att de är farliga. Hmm, svullen nos vill man ju inte råka ut för. Tror att det är svårare att knycka skinka då. Dessutom kanske man måste åka till vettisen. Bäst att låta AIK-flugorna vara. Bara det inte vore så spännande att jaga allt som flyger... Tycker mattes återerövring av skinkan var rena övergreppet mot kattliga rättigheter. *surar* Kurr och burr.

  Smulan, Amanda och deras 2-benta - en mästare? Rasmus bugar och jamar. Otäckt att man kan bli så sjuk av de där randiga. Myggnät är nog ingen dum idé. Fast oftast får vi inte in insekter. Vi bor nog så högt upp. Skönt att få stöd: egentassigt fångad skinka borde man få behålla! *kurr*

  Kattson - tycker också matte kunde sköta sin egna affärer. Som lampbyten. Då hade hon nog mindre tid över för att lägga nosen i blöt. Det är precis som du jamar, det krävs koncentration för lyckad jakt. Då har man inte tid att bli störd. Kurr och burr.

  SvaraRadera