söndag 1 augusti 2010

Bärsärkagång


Redan på morgonen märkte vi att matte inte var riktigt som vanligt. Hon hade något beslutsamt och liksom vilt i blicken. Mumlade något om att äntligen röja undan i lägenheten.  Sådant brukar aldrig betyda något bra. Snarare brukar innebörden vara en fullständig bärsärkagång genom vårt, betonar vårt, hem.


Må så vara att garderoberna behövde en genomgång.  Matte har en tendens att låta gamla kläder bli liggande. Om man skulle måla/städa/jobba i trädgården, som vi inte har... Något oömt gammalt plagg kan onekligen behövas, men inte femielva stycken. Bort med dem!


Vad som gjorde oss smått purkna var, att den härliga gamla spinnrocken kasserades. Mattes morgonrock, alltså. Den, som vi älskar att sitta i mattefamnen och mysa i. Bara för att Rasmus tuggat hål på ärmen? 


Nästa irritationsmoment var, att matte verkade tycka att våra söta nosar liksom var precis där hon skulle vara. Nästan i vägen? Klart man måste kolla vad hon gör, egentligen!


Findus: Lägga strumpor i lådan? Den är min!
Rasmus: Nix. Tänker inte flytta på mig. Du får trava tröjorna runt mig.

Till slut stängde matte ute oss från sovrummet! Vad är det för sätt? Men det värsta av allt, var nog när matte började skjuta omkring möbler. Vårt fina spanarställe på byrån utplånades! Byrån skulle ner till miljöstugan. För att inte jama om träningscykeln. Den, som matte köpte för friskvårdspengar från jobbet. Ajöss med den också! Visserligen har väl inte matte trampat så flitigt på den. Men det har vi! Skumgummihandtagen var världens bästa klovässare! Och sadeln var toppen att sitta och spana av reviret från. *suck*

Isak: Smart pryl, matte! Klätterställning, klösbräda och spaningsställe i ett. Kunde möjligen ha en mer stoppad sadel...

Bäst att tassa iväg och rädda kattbäddarna och matskålarna. Man vet aldrig vad matte ger sig på härnäst.

17 kommentarer:

 1. Stackars er. Inte nog med att ni blir bortskuffade, ni förlorar era fina spaningsplatser också. Ni gör nog helt rätt i att rädda vad som räddas kan.

  SvaraRadera
 2. Jam-men, det här är ju för sorgligt! Den mysiga spinnrocken och cykeln kunde ni väl fått ha kvar. Isak ser ut som om han är fastvuxen vid cykeln, mycket stilig.

  SvaraRadera
 3. Oj, oj, det är INTE roligt när det sätts igång på det där sättet. Ta de bästa sakerna både när det gäller kläder och möbler, ni måste ju rösta om vad som ska vara kvar det säger sig själv. Nosbuff

  SvaraRadera
 4. hej!
  tack för inlägget...
  varför kunde ni inte skriva bokstaven å hos mig? här går det ju jättebra?
  /tasskram pip och murre

  SvaraRadera
 5. Det är aldrig bra när tvåbeningar bestämmer sig för att rensa hemma, de har ju ingen koll alls på vad som skall vara kvar och vad som kan slängas! Mycket konstiga prioriteringar måste jag jama! Det är nog bäst ni håller koll på kattbäddar och annat viktigt.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 6. håll hårt i grejerna!

  SvaraRadera
 7. Sippo - visst är det för hemskt! *sniff* Hur ska vi nu kunna spana av vårt revir? Då får matte skylla sig själv, om vi plötsligt balanserar på huvudet på henne nästa gång hon ser på film. Man måste ju komma upp sig lite. ;) Kurr och burr.

  Xantippa - sorgligt var rätta jamet! Vi har många fina minnen av den cykeln. *flexar klorna* Förstår inte varför matte är så kinkig. Lite hål i kläderna gör väl inget? Tass.

  Dui och Deco - fyjam, matte har ju ingen urskiljning alls. Vi börjar undra om hon tog fel på Spara- och Slänga-högarna? Vore nästan lite rätt åt henne. *fniss* När hon bär sig åt så där. Precis som ni så klokt säger, våra röster måste väl också räknas! Nosbuffar.

  SvaraRadera
 8. Pip och Murre - vi håller i våra grejer med alla tassar och klor! Funderar på att gå i ide under sängen tills allt stök är över.

  Vi vet inte vad som hände med tangentbordet. Hade precis gjort en uppdatering från Java, men det ska väl inte påverka? I alla fall, när vi startade om datorn funkade allt igen. *ta i mattes träskalle* Kurr och burr.

  Alice - det låter som om det är flera katter som känner igen våra erfarenheter. Helt galna provritningar... eh, prioriteringar. Vi försökte puffa dit klosaxen i Slänga-högen, men det gick inte matte med på! Det är nog bäst att lägga sig demonstrativt i kattbädden så fattar matte kanske tassvinken. *kurr*

  SvaraRadera
 9. Sorgilgt när matte (och husse) får städfnatt. Som tur är händer det sällan hos oss, fast husse tappade en nektarin här om dan och hittade vår bästa gömställe för "bra-att-ha" saker längst in under soffan. Där var bollar, tygmöss och andra kuliga saker.

  SvaraRadera
 10. Smulan & Amanda - det är riktigt, riktigt jobbigt med städfnatt! *ryser* Vilken nedra otur att husse hittade era bra-att-ha-saker. Det brukar leda till att nämnda saker bli beslagtagna, i alla fall enligt vår erfarenhet. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 11. JUST DET... exakt vad som hände!!! Husse TOG dem, men matte stoppade tygmössen i kattmynta-burken. De får bo där i ngra dar och dra åt sig aromen av kattmyntan.

  Ett tips till matte! Om kantnepetan råkar torka, KASTA DEN INTE. Smula ner den i en glasburk och låt leksaker dra åt sig doften i några dagar, de blir som nya och den torra kattmynta håller i flera år i en tillsluten burk.
  Vi har lite kantnepeta i trädgården och de torkas till hösten och blir till fina klappar till kattägande vänner i en glasburk med några tygmöss i!

  SvaraRadera
 12. Det är märkligt att vi katter har så lika erfarenheter. Vår hjälpsamhet är sorgligt litet uppskattad vid städning. Jag jamar, till en viss gräns kan jag tycka att städning är KUL! Nya saker kommer fram att lukta på, hoppa in i och undersöka. VARFÖR blir man då utestängd, och så suckar de där människorna att städning är JOBBIGT?! De får skylla sig själva när de är så otacksamma. Obegripligt att er matte slängde er fina klätterställning. Man förstår sig ALDRIG på dom, våra mattar och hussar!

  SvaraRadera
 13. Smulan och Amanda - musisarna kommer ju till rena lyxhotellet om de får bo i kattmyntaburken. *avundsjuka* Matte tackar för tipset om kattmyntan. I vanlig ordning har hon glömt att vattna blommorna, så hon hade tänkt klippa ner torra kvistar men nu ska hon spara torrisarna! *tacksamtass*

  Gustav - otacksamma var rätta jamet! Vi ville ju gärna vara med och kontrollera att allt går rätt till, och att rätt saker sparas, men vad får man för det? Fullständigt pälsresande att vår klätterställning förpassades till miljöstugan. Vi försökte jama åt matte, att hon kunde få hänga tvätt på den ibland, men det hjälpte inte. *snörvel* Kurr och burr.

  SvaraRadera
 14. Tvåbeningar tror alltid att allt måste ändras. Det är konstigt, för i ett katthem har vi ju redan ordnat så allt är som det bör! Inga ändringar behövs ju då.

  SvaraRadera
 15. Kattson - precis vad vi tycker! Om vi har satt våra goda kindmarkeringar på en pryl så ska den väl inte kasseras hur som helst! Eller soffan, för att ta ett annat exempel. Hur snyggt nedpälsad som helst! Och så kommer matte och bara saboterar. *sniff* Kurr och burr.

  SvaraRadera
 16. Det var den sötaste tränings situation jag sett haha du är välkommen hem till mig sötnos!! :D
  /Em

  SvaraRadera
 17. Em - den var jättebra att träna på också! Man kunde träna svanshävningar medan man låg coolt utsträckt på sadeln. :D Kommer så gärna förbi och hälsar på någon som verkligen förstår en kisses behov av träningscyklar. Kurr och burr.

  SvaraRadera