lördag 7 augusti 2010

Gammelmatte är ingen AIK-fluga!

Rasmus blev lite gladare idag, när matte glädjedödaren visade vad hon gjort med den beslagtagna skinkan. Hon hade lagt den i en särskild plastbytta i kylen, för att bara vara till för oss katter. *svansdans* Men tydligen ville hon inte att Rasmus skulle få för vana att knycka mat från bordet, så vi fick inte skinkan direkt. Hmmm. Vet faktiskt inte... Om det står något gottigt framme, så lovar vi ingenting. Måste vara tillåtet att smaka, i alla fall om matte vänder ryggen till?


Många andra bloggkissar varnade för att jaga de där svartgulrandiga flygisarna. De kan nämligen stickas. Pricken, Svart, Moses och Pi hade ett riktigt träffande namn på dem, AIK-fluga. Matte påstod, att gammelmatte också kan sticka. Men det ska hon inte försöka smälla i oss! Det ser väl vi, att gammelmatte inte är någon AIK-fluga heller. Inte det minsta svartgul är hon.
Gammelmatte. Inte att förväxla med en AIK-fluga!

Däremot var det ganska spännande, det där gammelmatte höll på med. Skulle visst bli en tröja åt lillkusinen. *kliar sig i huvudet* Så värst tröjlikt är det väl inte. Ännu. Däremot väldans lockande med garntråden. Den rörde så skojigt på sig. Måste väl vara en kattleksak?
Rasmus: Ååå, grönt garn har jag inte provknipsat. Hittills.
Wax on, wax off.
Isak: Man är väl pantersnabb i nyporna.
Findus: Jag ska ha tag i det där garnet! *vifta, vifta*

Sedan måste vi jama, att det har blivit extra skoj att dricka vatten igen. Någon hade bitit i sladden till vattenfontänen, så den har stått undanplockad ett tag nu. Men vår duktiga gammelhusse har knipsat bort den skadade delen och skarvat ihop sladden.  Så nu kan vi dricka fontänvatten igen. Tack gammelhusse! Matte blev jätteglad. Vi med. Men visst är det konstigt att tvåbeningar får knipsa i sladdar bäst de vill?

Nedanstående katt är inte misstänkt för något brott. Inte ens skinknappning. Han vill dock inte vara med på bild.
Findus: *slurpa, lapa* Blixtmojängen? Tror bestämt det var något spännande bakom gardinen...

9 kommentarer:

 1. Man måste väl få smaka när det är goda saker,man ska ju vara trevlig och sällskaplig vid maten. Tänk att gammelmatte är en stickis, lite stor tycker vi men garnet verkar kul! Jättefina bilder på er! Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Härligt att dricka ur fontän! Det är så gott med rinnande vatten!

  Det är jättekul att vara med vid stickning! Vår mormor har haft stickning med när hon varit kattvakt hos oss, och då satt vi med och slog på stickorna. Jätteskoj! :-)

  Tass på er!

  SvaraRadera
 3. Gammelmatte som en aik-fluga.. *skrattar så morrhåren hoppar*
  Visst är det roligt med garn, fast tvåbeningarna brukar inte uppskatta det lika mycket. Bra att ni fick skinkan till slut, men jag tycker också att det måste vara tillåtet att ta när det bara ligger framme sådär! Den kan ju bli förstörd annars. *nosbuffar*

  SvaraRadera
 4. Jätteroliga bilder. Ni ser väldigt fokuserade ut när ni jobbar med garnet!

  SvaraRadera
 5. Vilka tuffa bilder på er när ni försöker fånga garnet. Jag blev faktiskt lite sugen själv på att jaga garn. Tycker också det är lite lustigt att ni inte får "låna" mat som står framme och ser gottig ut. Man måste väl få följa sina instinkter och jaga lite.

  SvaraRadera
 6. Gottigt att ni fick skinkan och de 2-benta får skylla sig själv när de låter godsakerna ligga framme å skräpa.
  Den ska väl inte fötfaras, klart att ni tar den. "Stöldgods" är ju extra godis *fniss*

  Vår matte stickade också innan hon gick sönder, men nu kan hon inte, fast hon har provat ibland som ren träning av sin trasiga vänstra hand.
  Vackert med handstickade tröjor och visst är garnet skojsigt att leka med och stickorna som rör sig.

  Jättefina bilder, som vanligt. Tassen upp för gammelhusse som lagade vattenfontänen, rinnande vatten ÄR godast!

  Mjauis

  SvaraRadera
 7. Jag tycker att om det ligger godis framme och ingen är i närheten och säger att man inte får ta det, då är det underförstått att man inte bara får, utan BÖR smaka. Vad glad gammelmatte ska vara över att ni hjälper henne sticka. Ibland trasslar ju garnet sig, och då behövs det en eller helst flera katter som hjälper till att reda ut det igen.

  SvaraRadera
 8. Dui och Deco - smakbitar måste man ju få. Hela familjen ska väl äta samtidigt? Är väldigt tveksamma till hela stickis-påståendet, men garnet var skoj att försöka fånga! Kurr och burr.

  Molly och Grabbarna - håller med, vatten som rinner är båda godare och skojigare. Er mormor var säkert jätteglad för er hjälp med stickningen. Annars hade det nog aldrig blivit något. Tassen!

  SvaraRadera
 9. Alice - garnet var himla skoj att leka med, fast vi fick inte göra det på egen tass. Då blev det undanlagt. *suckar* Visst borde man få äta upp skinka som bara ligger där alldeles obevakad! Nosbuff.

  Xantippa - tack, vi hade roligt när matte tog bilderna också. ;) Man måste koncentrera sig jättemycket om det ska bli någon garnfångst. Kurr och burr.

  Sippo - om husse inte är en stickis han med, så kanske du kan hitta en garntåt i en tröja eller så. Vi tycker man borde få jaga egen mat inne. Även om de kommer från en tallrik först. Tassen.

  Smulan, Amanda och deras 2-benta - mat som är knyckt av matte är alltid godare. *hihi* Precis som rinnande vatten, från kran eller fontän. Heja gammelhusse! Tänk att er tvåbening också kan sticka. Vi som trodde att matte skojade. Synd att det inte längre går lika lätt som tidigare, men det kanske är bra för mattes vänstertass. I alla fall är det till nöje för er, skulle vi tro. :D Kurr och burr.

  Kattson - vi hjälpte till med garnet så mycket vi kunde. Tror gammelmatte blev jätteglad för vår hjälp. Undrar om vi ska be matte fixa till en påbudsskylt?

  Godsaker BÖR avsmakas.
  Provtuggor får ej beivras!

  *kurr*

  SvaraRadera