torsdag 26 augusti 2010

Tassfasta råd

Vi vill bara jama, att vi är här! *pekar på kattbädden* Det har inte kommit någon kattnappare och tryckt in oss i datorn, fast det ser ut så. Det är bara matte som har busat med bakgrunden igen. 

Oroa er inte! Vi är här! *vinkar*

Vi är så glada över att Snuffe kommit hem från vettisen. Nu gäller det bara för husse att peta i Snuffe hans piller. Skrev vi bara? *fnissar rått* Den här texten läste matte första gången i en bilaga till en kvällstidning för åtminstone tio år sedan, men vi hittade den på Skrattnet. Som tur är, skulle väl ingen kattägd människa gå till väga så här, men vi tänkte att Snuffe kanske kunde få lite uppslag från texten. Fast det förstås... vi vill ju att han ska bli bra, så det kanske är läge att äta läbbiga tabletter ändå?


Hur man ger sina husdjur piller

Ibland så krävs det att man går in i närkamp med sina kära husdjur – det kan röra sig om p-piller till katten Snoffsan eller piller mot mask i magen till pudeln Brutus. Nedan följer hur man får 1) sin katt att svälja ett piller och 2) sin hund att göra likadant.

Hur man ger sin katt ett piller...

 1. Lyft upp katten och håll den i ditt armveck så som du skulle hålla ett spädbarn. Placera höger hands pekfinger och tumme på vardera sidan om kattens mun och tryck försiktigt på kattens kinder, håll samtidigt pillret i handflatan. När katten öppnar sin mun, låt pillret rulla in i munnen. Låt nu katten stänga sin mun så att den kan svälja i lugn och ro.
 2. Ta upp pillret från golvet och hämta fram katten från bakom soffan. Låt katten ligga i ditt armveck igen, och upprepa proceduren från punkt 1.
 3. Hämta tillbaka katten från sovrummet, och släng det uppblötta pillret.
 4. Ta fram ett nytt piller ur folieförpackningen, håll katten i vänster arm och håll i baktassarna hårt med vänster hand. Tvinga upp käkarna och tryck in pillret längst bak i kattens mun med pekfingret. Stäng nu kattens mun och räkna till tio.
 5. Fiska upp pillret ur akvariet och plocka ner katten bokhyllans översta hylla. Ropa in din make/maka från trädgården.
 6. Ställ dig på knä och håll fast katten mellan dina ben, håll hårt om fram- och bakbenen. Strunta i om katten morrar. Be din make/maka att hålla fast huvudet samtidigt som du kör in en linjal i kattens mun. Låt pillret glida ner längs linjalen och gnid kattens struphuvud kraftigt för att sätta igång sväljreflexerna.
 7. Plocka ner katten från gardinstången. Plocka ur ett nytt piller ur förpackningen. Gör en snabb anteckning om att köpa en ny linjal och att laga gardinerna. Sopa försiktigt upp skärvorna från de krossade porslinsfigurerna som stod i fönstret och lägg dem åt sidan för reparation.
 8. Vira in katten i ett badlakan och be maken/makan att ligga uppe på katten så att dess huvud sticker fram ur armhålan. Lägg pillret i ett sugrör, tvinga upp kattens mun med en penna och blås i sugröret.
 9. Läs på etiketten så att du försäkrar dig om att pillret inte är skadligt för människor. Drick ett glas vatten för att skölja bort den äckliga smaken. Sätt på ett plåster på din makes/makas arm och tvätta bort blodet från mattan med kallt vatten och såpa.
 10. Hämta katten från grannens trädgårdsbod. Hämta ännu ett piller. Stoppa in katten i ett köksskåp och stäng dörren så att endast huvudet sticker ut. Tvinga upp munnen med en matsked och skjut in pillret i kattens mun med ett gummiband.
 11. Hämta en skruvmejsel ur garaget och sätt tillbaka skåpsluckan på sina gångjärn. Sätt på ett skyddsförband på din kind. Ring din husläkare och fråga när du tog din senaste stelkrampsspruta. Släng din nedblodade T-shirt och hämta en ny i garderoben.
 12. Ring brandkåren och be dem plocka ner katten från trädet på andra sidan gatan. Be din granne om ursäkt för det demolerade staketet. Hämta det sista pillret ur foliepaketet.
 13. Surra ihop kattens framben med bakbenen med ståltråd och fäst stadigt till ett ben på matrumsbordet. Hämta dina skinnskodda trädgårdshandskar i verktygsboden. Tryck in pillret i kattens mun och följ upp med en stor bit oxfilé. Håll huvudet vertikalt och spola ner en till två liter vatten för att skölja ner pillret.
 14. Be din make/maka att köra dig till akuten. Sitt tyst och snällt medan doktorn syr ihop dina fingrar med tolv stygn och plockar ut resterna av pillret ur ditt högra öga. Åk förbi möbelbutiken på vägen hem och beställ ett nytt matsalsbord.
 15. Ring Blå Stjärnan och be dem hämta katten. Kolla med ditt lokala zoo hur mycket en hamster kostar.

Hur man ger sin hund ett piller...

 1. Vira in pillret i en skiva bacon. Klart!
Det låter minst sagt besvärligt, det där.  Tror nog att klosterkatten Conny har en klok matte, som bjuder på godis som efterrätt. Lite fördelar ska man ha, om man är krasslig! *hostar menande åt matte*

14 kommentarer:

 1. Det här är en VÄLDIGT elak historia, som ger en riktigt nidbild av oss katter. Första gången min matte läste den skrattade hon så tårarna rann. Sedan tryckte hon ut den på ett papper och satte upp det på väggen. Varför hon skrattade fattar jag inte, men att hon satte upp det på väggen var väl för att fler skulle läsa och förfasa sig över hur någon kunde skriva så elakt om oss. Att vi inte accepterar äckliga piller utan att protestera är väl bara ett tecken på intelligens, eller hur?
  I mattes version fanns inte punkten 15 med. Vadå "hämta katten"? En absolut pälsresande avslutning! Tror att vi katter måste inlämna en gemensam protest!

  SvaraRadera
 2. Det blev rätt snyggt med den här bakgrunden, om jag får jama så. Snuffe håller sakta på att återhämta sig, men han är fortfarande helt slut. Jag håller med Gustav om att det är en väldigt elak historia. *fnyser* En protest låter bra! *knuten tass*

  SvaraRadera
 3. Jättefin bakgrund och vad mysigt ni ser ut att ha i kattbädden!
  Matte sitter och fnissar åt historien, men jag håller med Gustav och Sippo om att det var en elak historia.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 4. Riktigt snyggt med bakgrunden här, önskar Matte kunde fixa ngt hos oss men hon är lite dålig på sånt som stavas html. Som tur är för Matte så är Sixten ganska snäll när han ska svälja piller, men någon gång har han väll spottat ut det och satt en klo i handen på henne.

  SvaraRadera
 5. Gustav - det kan inte vara en kattägd människa som har skrivit det här - väl? Det måste vara någon som blivit frustrerad av att vi kissar är så listiga, när det är något vi inte vill göra. Ta otäcka piller, till exempel. Klokt av din matte att ta bort punkten 15 från utskriften. *applåderar* En gemensam protest mot illasinnat förtal vore kanske något.

  Sippo - tack. Matte ville prova ha oss som bakgrund. Som husse så klokt skrev, så får Snuffe ta det i sin egen takt. Har man varit sjuk och inte ätit så bra så är man förstås matt. Hmm, vi får nog vässa klorna och tassa ihop en protest.

  Alice - tack så mycket. Det var jättemysigt i kattbädden, fast den var lite för liten för två missar... Undrar om det finns dubbelbäddar? :) Tvåbeningar är konstiga. Matte fnissade också åt historien, fast vi tycker bara den är dum. *stampar med tassen* Kurr och burr.

  Puma och Sixten - tackar. Matte är riktigt nöjd över första trevande försöket. Hon kan inget om html, men i blogspot finns ett alternativ att lägga in egen bild som bakgrund (ungefär som att lägga in en bild i ett inlägg). Skönt för er matte att Sixten är medgörlig när han ska ta piller. För när vi inte vill något... *fniss*

  SvaraRadera
 6. Jag tycker det är ett friskhetstecken att vägra ta äckliga mediciner. Ja, att vägra göra nåt vi inte vill överhuvudtaget faktiskt.

  SvaraRadera
 7. Kattson - det har du rätt i. Undrar just vad människor skulle göra, om någon försökte öppna munnen på dem och lägga in något okänt där? Vi tror faktiskt inte de skulle vara så medgörliga. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 8. Visst är vi klyftiga som inte alltid gör som våra 2 benta vill, fast medusin är bra och ett måste ibland även om den smakar blööörk...

  Matte skrattade så hon nästan grät, när hon läste listan och vi var övertygade att hamstern skulle liksom vara belöningen till kisse nar de fick i honom pillret *var det inte det????????*

  Vi lyssnade inte så noga på § 15. Vi hör ju bara det vi vill, eller?
  Mjauis

  SvaraRadera
 9. Burr, så läskigt!! Så där har tack och lov matte aldrig gjort med mig. Jag skulle verkligen få panik. Det räcker att hon kommer med sin äckliga pastaspruta emellanåt, som hon säger jag måste ha. Ska visst vara bra mot mask. Fast nu har hon tydligen gett upp hoppet om dessa sprutor också den här sommaren. Jag tar ju hem flera råttor och möss om dagen, haha! Hon skulle behöva stå beredd med sin spruta hela dagarna. Kramar Sotis

  SvaraRadera
 10. Jättesnyggt med ny bakgrund, vsd eran matte är fixig "avundsjuka" det är minsann inte våran!
  Förtal kallas väl den där historien ?? Prexis som om vi skulle kontra när det kommer till tabletter.Nosbuff

  SvaraRadera
 11. Smulan, Amanda och deras 2-benta - tack, matte tyckte det var skoj att ändra lite på sidan. Er idé om hamster som belöning var ju mycket bättre än det som står i texten, tycker vi. (Här gnyr matte "stackars hamster"!) Vi har inte behövt ta medusin som piller. Undrar just hur det skulle vara? Kurr och burr.

  Sotis - hej och välkommen till oss. Skoj med nya tassavtryck i kattbloggvärlden. Visst var det knasigt skrivet! Klart man inte vill ta piller om någon gör så där med en. Vi gissar att både matte och du är glada över att hon inte jagar dig med sprutan varenda dag. *hihi* Vilken jägare du är, som håller nere matkontot sådär! *imponerade* Kurr och burr.

  Dui och Deco - tack, både matte och vi gillar att Stationkatterna är med i bakgrunden också. Matte hittade tipset på hur man skulle göra i "På prov i Blogger". Det var enkelt, hälsar hon, och då vet matte ändå inte mycket om datorer.

  Den där pillerhistorien tycker vi är djupt kränkande. Förtal är rätta jamet! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 12. Det värsta med den där är att det är alldeles sant. :-(
  Fniss
  Har haft golden i massor med år och vovvar är såååååå korkade. *ler*

  SvaraRadera
 13. Inkan - då var den inte bara ljug, den där historien. Det kanske är lättare att ge en skällis ett piller. Särskilt om man gömmer det i något smaskigt? Konstigt att inte de protesterar.

  SvaraRadera